Собствениците на от „Рено продължават с иновациите в моделите на

...
Собствениците на от „Рено продължават с иновациите в моделите на
Коментари Харесай

Още новости в "Лада", получава японски двигатели и скоростни кутии

Собствениците на от „ Рено " не престават с нововъведенията в моделите на АвтоВаз. Два от моделите на „ Лада " - Vesta и Xray, доста скоро ще получат нови съставни елементи, идващи непосредствено от Япония.

Въпросните модели, вместо класическа автоматизирана скоростна кутия, ще получат вариаторна трансмисия на японската компания Jatco, която се вгражда в модели на „ Рено ", „ Ситроен ", „ Нисан " и „ Мицубиши ".

Освен това при Vesta скоростна кутия ще се предлага с нов 1,6-литров мотор Nissan H4 (HR16DE), който ще се сглобява в завода на АвтоВАЗ. Той ще размени 1,8-литровия съветски мотор, наличен до момента за седана. Същият мотор ще се слага и на Xray, като двата модела ще излязат на пазара до края на годината.

В АвтоВАЗ омбисляха да слагат на двата модела автоматизирана трансмисия лична разработка, само че в последна сметка се отхвърлиха, защото разноските за това са много огромни. Предимството на вариатора на Jatco е, че той ще може да се сглобява в Русия и надлежно ще коства по-малко.

Наскоро стана ясно, че паметният модел на „ Лада " - „ Нива ", отива в историята и в бъдеще под името 4х4 ще се предлага модел, който е въз основата на „ Дачия Дъстър ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР