Собствениците на Националната лотария са сезирали Европейската комисия заради идеята

...
Собствениците на Националната лотария са сезирали Европейската комисия заради идеята
Коментари Харесай

Национална лотария се жалва в Еврокомисията

Собствениците на " Националната лотария " са сезирали Европейската комисия поради концепцията на Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта. „ Трудно обаче ни е да разбираем какво се възнамерява в нашата страна, тъй като сходно нещо няма на никое място ", съобщи изпълнителният шеф на компанията Димитър Ганев пред Нова телевизия.

" Очевидно господин Симеонов няма никакви знания по нашата материя. Това е обикновено, не е задължен да ги има. Но непознаването на Конституцията към този момент е друго нещо. Всеки има право да прави бизнес “, добави Ганев.

Шефът на Националната
лотария описа, че тотото отделя пари за спорта, само че то е имало монопол в тези игри 50-60 години. През 2011 година той и екипът му вземат решение да видят какво се случва с тези билети, тъй като си спомнял, че едно време дядовци обикаляли по заведенията с билетчета. Оказва се, че държавната лотария в банкрутирала, и лицензът е трансфериран на тотото. Така той стартира да се занимава с този бизнес.

" Преди да се появим ние, тотото правеше 5 милиона, сега прави 50 милиона, с помощта на това, че ние научихме хората какъв е този артикул. Това е модел, който би трябвало да бъде транспарантен. ", уточни още Димитър Ганев.

През декември се появи сигнал, съгласно който методът по който са събирани налози от държавната и от националната
лотария не просто се разграничава, само че бюджетът е пропуснал да събере 250 млн. за последните 5 години, тъй като частните лотарии заплащат в пъти занижена такса.

„ Данъци в
хазарта няма, има държавна такса, по този начин е решило законодателството. Има 2 метода за заплащане на тази държавната такса. Единият е по-голяма основа, по-малка ставка. Другият е по-малка основа, по-голяма ставка. Нашите адвокати и счетоводители, разглеждайки двата различни разновидността решиха, че с цел да може да си позволим да изплащаме по-високи облаги на потребителите е по-добре да изберем разновидността при който плащаме такса върху по-малка основа. Законът дава право да се избира “, изясни Ганев и акцентира, че всяка инспекция на комисията по хазарта през последните 5 години удостоверява, че нарушаване няма.

Основният образец, който Валери Симеонов дава, е австрийската
лотария. Там обаче лотарията се ръководи от частна компания, въпреки че има държавен монопол. В Англия, в Италия, в Турция операторите са частни оператори. Спечелихме в Молдова концесия, т.е. отново частен оператор при държавен монопол, посочи Ганев пред Нова телевизия.

„ Смятам, че в България
хазартът е доста добре контролиран и проверяван. Не смятам, че една смяна в закона ще докара до нещо по-добро ”, безапелационен бе Ганев.

„ Обединени патриоти " оферират промени в Закона за
хазарта, с които се не разрешава осъществяването на лотарийни игри от частни компании. Вносител на законопроекта е Валери Симеонов. „ На първо място залагам възбраната за осъществяване на лотарийни игри от частни компании. Редно е това да бъде държавен монопол, както е в доста страни от Европейски Съюз, тъй като тогава част от облагите, са обезпечени, че ще отиват в Спортния тотализатор ", уточни той в петък.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР