Собствениците на кучета знаят ползите от това да имат домашен

...
Собствениците на кучета знаят ползите от това да имат домашен
Коментари Харесай

8 причини да си вземете още сега домашен любимец

Собствениците на кучета знаят изгодите от това да имат домакински любим и постоянно би трябвало да ги изясняват на другите. По-долу са някои действителни и ясни аргументи, заради които би трябвало да имате куче /или котка/:

1. Притежаването на домакински любим оказва помощ за развиването на обществените умения на децата

Изследователи са открили, че децата под шест години, които живеят в семейство с животни, имат по-добри обществени умения, приказват по-добре, имат по-добра двигателна съгласуваност, по-голямо самочувствие и са е по-малко евентуално да страдат от алергии.

2. Кучетата оказват помощ на децата да се оправят със напрежението

Петгодишно изследване на 600 деца на възраст 3-18 години разкри, че децата от фамилии с домашни любимци, които имат усложнения в ученето или които са разведени от родителите си, се оправят по-лесно със напрежението, в сравнение с децата, които нямат контакт с животни.

3. Галенето на котка или куче намалява кръвното налягане

Проучване на 369 души претърпели сърдечен удар открива, че хората, които са имали куче, са имали по-малък късмет да умрат през годината след инфаркт.

Британският медицински вестник оповестява, че животните постоянно работят като „ обществен катализатор “. Това е изключително значимо за тези, които са изложени на риск от обществена изолираност, т.е.за възрастните хора или за тези с физически увреждания. 

4. Домашни любимци оказват помощ на овдовелите хора да се оправят със напрежението

Друго изследване откри, че три месеца след загубата на непосредствен човек притежателите на домашни любимци имат по-малко физически признаци, като да вземем за пример рев, от тези без домашни любимци.

5. Котките оказват помощ за превъзмогване на напрежението.

Проучване на 500 притежатели на котки на възраст над 55 години откри, че 82% от хората са преодолели напрежението си; при 62% оказва помощ за превъзмогване на самотата; 75% от хората от време на време избират да споделят възприятията си с котка, а не с сътрудник или другар.

Същото изследване преглежда 100 притежатели на котки до 13-годишна възраст. 80% от тях споделят, че котката им е помогнала да се оправят по-добре със фамилията и приятелите, а 87% от децата считат котката за собствен непосредствен другар.

6. Домашните любимци защищават от алергии

Традиция е страдащите от алергии да нямат космати другари. Последните проучвания обаче демонстрират противоположното и че животните играят значима роля в построяването на имунната система. Децата, които прекарват първите си години с куче или котка, се характеризират с по-ниска периодичност на сенна хрема и астма. Също по този начин е по-малко евентуално да развият алергии. Настоящите проучвания демонстрират по какъв начин имунната система на децата (особено тези на възраст 5 - 8) от фамилии с домашни любимци е по-стабилна и по-лесна за отбрана от заболявания. Изследването е показано на 20-та интернационална конференция за взаимоотношение на човешки животни през октомври 2020 година

7. Очевидно е, че съществуването на куче кара притежателя и кучето му да спортуват постоянно посредством ежедневни разходки дружно.

8. Кучетата ни разсмиват. Те са вродени комици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР