Собствениците на кучета трудно преживяват, когато любимецът им си отиде

...
Собствениците на кучета трудно преживяват, когато любимецът им си отиде
Коментари Харесай

Най-дълголетните кучета в света са от тези породи

Собствениците на кучета мъчно претърпяват, когато любимецът им си отиде от този свят. Много хора даже не желаят дълго време след гибелта на кучето си да си вземат ново, с цел да не усетят още веднъж острата болежка от раздялата с него.

Има обаче кучета, които с право могат да се нарекат столетници в света на лаещите - осемнадесетте кучета, живели най-дълго, са регистрирани в Книгата на върховете Гинес. Кои породи кучета живеят най-дълго?

Първото куче-дълголетник, записано в Книгата на върховете Гинес, е Австралийската Овчарка Блуи, отишла си от този свят през 1939 година в Австралия. Блуи държи връх освен по дълъг живот, той е приет за най-дълго живялото куче в историята на планетата.

Блуи е живял 29 години и 5 месеца. След гибелта му стопаните се зарекли да отгледат още дълголетници, само че все нещо се случвало и Блуи си останал най-дълго живялото куче в фамилията им.

Бигълът Бъч от Съединени американски щати се подрежда на второ място в класацията на дълголетниците - той е живял 28 години, а след него е Колито Тафи от Англия, живяло 27 години и 317 дни. Двама англичани - Бордър Колито Брамбъл и Лабрадорът Адютант, разделят мястото за 27 години живот с унгарското куче без порода Бъкси.

Японската хубавица Пусуке, от породата Шиба Ину, е радвала стопаните си цели 26 години, а безпородната красавица Шугар от Съединени американски щати е напуснала този свят единствено пет дни, преди да стане на 25 години. Без потвърдена порода е бил и италианският сладур Пиколо, което значи дребен - той е живял 23 години и стопаните му не се решили да вземат друго куче след гибелта му.

Женският Дакел Шанел и плъховият териер Джейк от Съединени американски щати са били любимци на стопаните си 21 години, а мъжкият дакел Ото от Англия е живял с една година по-малко от тях.

Колкото него радвал стопаните си и живелият в Съединени американски щати Уинстън Ра, порода шнудъл - кръстоска от Шнауцер и Пудел, както и дакелът Сколи, прекарал живота си в Мексико. През 2014 година умират четири кучета на 20-годишна възраст - живелите в Съединени американски щати пудел Сиймъс и Чихуахуа Мегабайт, Джак Ръсел Териерът от Англия Уили, както и уличният псе от Гърция Сотиракис.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР