Собствениците на кучета живеят по-дълго, показват две нови изследвания, цитирани

...
Собствениците на кучета живеят по-дълго, показват две нови изследвания, цитирани
Коментари Харесай

Притежаването на куче може да намали риска от смърт с до 65%

Собствениците на кучета живеят по-дълго, демонстрират две нови проучвания, представени от в. " Дейли мейл ". Рискът за възрастните хора, които живеят сами, да умрат е с една трета по-малък, в случай че имат рошав другар, настояват шведски учени.

Самотата е зложелател на възрастните хора, като освен им пречи да са щастливи, само че постоянно усилва риска от гибел или хронична болест.

Американската асоциация за сърдечно здраве разясни в съпътстващо изказване, че въпреки и резултатите да не потвърждават тъкмо, че кучетата способстват за по-доброто здраве на стопаните си, има много надеждни данни, че те са потребни за възрастните хора.

Рискът от гибел по каквато и да е причина е по-нисък за притежателите на кучета. Вероятността те да умрат от инфаркт е с 65 % по-малка, а от инсулт - с 31 %. Такива хора имат по-голям късмет да живеят по-дълго след сърдечносъдов случай от тези, които са в един дом с партьнор или деца.

За новите две проучвания учените са прегледали данните за всички на възраст от 40 до 85 години, приети в болница поради инфаркт или инсулт от 2001 година до 2012 година Пет % от претърпелите инсулт имали кучета. Рискът от гибел за тях се оказал с 27 % по-малък. При съществуване на брачен партньор или деца в дома рискът от гибел намалявал единствено с 12 %.

За претърпелите инфаркт рискът от гибел намалявал с 33 %, в случай че се прибирали при куче, и единствено с 15 %, в случай че вкъщи ги чакал сътрудник или деца.

Във второто проучване учени от университета в Торонто са разгледали данни за повече от 3,8 милиона души, обхванати в 10 предходни проучвания. Резултатите им демонстрират още по-голяма изгода от кучето в къщи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР