Собствениците на къпалнята Мария Луиза“ в столичната Борисова градина са

...
Собствениците на къпалнята Мария Луиза“ в столичната Борисова градина са
Коментари Харесай

Възстановяват столичния басейн „Мария Луиза“

Собствениците на къпалнята „ Мария Луиза “ в столичната Борисова градина са внесли капиталово желание за нейната реорганизация, заяви общинският консултант Николай Стойнев. Това е стъпка към „ раздвижването на водата “ към това басейнът, който към този момент 15 години е затворен, да отвори порти. Все още няма съответен план, обаче, прецизираха пред „ Труд “ от Направление архитектура и градоустройство.

Частният притежател „ Парк Мария Луиза “ се управлява от компании, свързани с Румен Гайтански- Вълка, взе участие и общинското сдружение „ Софийски парцели “. Контролния пакет е на частния притежател и той е еднолично в правото да ръководи това сдружение. От Столичната община желаят къпалнята да бъде реконструирана и да действа и не може да бъде позволено никакво друго в допълнение строителство.

В момента се създава и подробния организационен проект на Борисовата градина, и там са сложени условия да няма ново строителство. Вероятно с изключение на басейните там ще може да има съблекални и заведение, посочи Стойнев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР