Собствениците на Емко темата за сигурността са я сложили на

...
Собствениците на Емко темата за сигурността са я сложили на
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР обърна темата за Емко в тема за тероризъм

Собствениците на " Емко " тематиката за сигурността са я поставили на назад във времето. Живеем във време на тероризъм. Трябва да ограничим опцията за достъп до такива взривни субстанции. Не мога да приема, че хранилища няма да се охраняват както би трябвало. Тези хранилища се вършат за съществени количества взривни субстанции. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов по отношение на отчета, направен от Министерство на вътрешните работи, обвързван със сигурността в " Емко ".
По думите му пред bTV " пропуските са свързани със съхранението, със системата за физическа отбрана и системите за противопожарна отбрана. "
" Утре ще ме питате за какво там са изчезнали 100 кг тротил или за какво се взривил склада, въпросът е в предварителната защита ", добави Маринов.
Припомняме, че на 2 октомври след среща с група от протестиращи чиновници министърът на стопанската система Емил Караниколов сподели: " Ще беседвам с Министерство на вътрешните работи да получим навреме по-бързо информацията. Конкретният ми ангажимент към всички е, че в случай че в констатациите няма нещо, което да заплашва живота и сигурността на популацията и на служащите, персонално незабавно ще желая да се върне действието на спрения лиценз за импорт и експорт. От тук нататък ще имаме разговор по всички други тематики, които поставихме, в това число и по нормативната база. "
Всъщност, Караниколов сподели предната седмица, че работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) има данните за свършеното от " Емко " още от 25 септември, само че трябвало време да бъде обработена информацията. На експлицитен въпрос на за какво е належащо толкоз време, Караниколов препрати към Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР