Собствениците на емблематичния нюйоркски небостъргач Chrysler Building са сключили сделка

...
Собствениците на емблематичния нюйоркски небостъргач Chrysler Building са сключили сделка
Коментари Харесай

Продадоха емблематичен небостъргач в Ню Йорк за $150 милиона

Собствениците на емблематичния нюйоркски небостъргач Chrysler Building са сключили договорка за неговата продажба на сума за към 150 милиона $. Купувач е компанията за недвижими парцели RFR Holding LLC, която има постройката Seagram Building в Манхатън, написа организация Bloomberg.

Тази цена е доста по-ниска от 800-те милиона $, които капиталовият фонд на Абу Даби заплати през 2008 година за 90-процентов дял в кулата в жанр " Арт Деко " покрай Grand Central Terminal. Сделката включва както офисната постройка, по този начин и Trylons - пирамидалния търговски комплекс в съседство с парцела - споделя пред организацията човек, който не е акредитиран да приказва, тъй като въпросът е частен.

Говорител на CBRE Group Inc., който продава парцела, отхвърли да разяснява, както и представители на RFR и Tishman Speyer, който има дял от 10%, отбелязва организацията.
 Небостъргачът
Един от най-забележителните небостъргачи в Ню Йорк си търси нов притежател

Преди десетилетие той беше платен от суверенния фонд на Абу Даби

Небостъргачът " Крайслер Билдинг " е приключен през 1930 година и е един от най-разпознаваемите знаци на хоризонта на Манхатън. За малко бе най-високата постройка в света, единствено с цел да бъдат надмината, когато Емпайър Стейт Билдинг отвори порти през идната година. Но интериорът му остарява, а наемателите в Ню Йорк избират новите стъклени небостъргачи в Хъдсън Ярдс на далечната западна страна и в Световния търговски център, отбелязва Bloomberg.

Друг фактор, който брокерите акцентират за продажбата е фрапантното увеличение на разноските, свързани с наемането на земята. Теренът под Chrysler Building кулата е благосъстоятелност на учебното заведение Cooper Union, което е повишило годишната такса до 32,5 милиона $ предходната година от 7,75 милиона $ през 2017 година, удостовери CBRE през януари. През идващите години са планувани още нараствания на наема.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР