Собствениците на домашните кучета отново имат шанс да получат бонус

...
Собствениците на домашните кучета отново имат шанс да получат бонус
Коментари Харесай

Добрите стопани на домашни кучета - с бонуси

Собствениците на домашните кучета още веднъж имат късмет да получат бонус за любимците си, в случай че се включат в самодейността на община Пловдив " Регистрирай куче и завоюва премия ". Четвъртата поредна акция стартира на 12 март, в навечерието на Международния ден за отбрана на безстопанствените животни, който се отбелязва на  4 април, оповестиха през вчерашния ден от администрацията. 

За стопаните на 12 кучета са планувани дарове - разнородни аксесоари и груминг услуги, в случай че до 10 декември те ги записват в районната администрация по местоживеене. От  19 март пък стартира втората акция за подкрепяне на кастрацията на домашните любимци. От 14 март притежателите ще могат да получат в районните кметства или в общинската дирекция " Екология " ваучър за отстъпка от цената на кастрацията във ветеринарните клиники, които са декларирали предпочитание за съдействие с община Пловдив.

За женските кучета и котки отстъпката ще е 35 лв., а за мъжките - 20 лв.. Собственикът ще доплати остатъка от цената на операцията на място във ветеринарния кабинет. Предполага се, че в границите на акцията ще бъдат кастрирани към 300 домашни кучета и котки.

Междувременно община Пловдив е оповестила на своя уебсайт обновения план за понижаване на популацията на бездомните кучета и котки. Всеки, който желае, може да се запознае с него и да дава оферти, преди програмата да влезе да гласоподаване в градския парламент. Както и в предходните години се не разрешават и подлежат на наказване похищенията на уличните животни. Който обаче ги храни, би трябвало да съблюдава разпоредбите, т.е. да не оставя мръсни опаковки на открито. 

През предходната година през приюта на бездомни животни на Пазарджишко шосе са минали за обезпаразитяване и кастрация близо 400 бездомни кучета и над 800 котки. Шефът  на " Зооветеринарен комплекс " Георги Божев увери, че и през 2018-а екипите не престават да ловят скитащите животни, с цел да ги подложат на процедурите, позволени със закон. Проблемът е, че поради 41 питбула, иззети още през 2016 година от техен собственик, местата в кучкарника са лимитирани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР