Собствениците на БТК и на Наво Броудкастинг груп са в

...
Собствениците на БТК и на Наво Броудкастинг груп са в
Коментари Харесай

Собственикът на БТК потвърди, че преговаря за Нова телевизия

Собствениците на БТК и на " Наво Броудкастинг груп " са в договаряния за покупко-продажбата на Нова телевизия, потвърдиха в петък от " Юнайтед груп " слуховете за подготвяната договорка, които вървят от месеци, само че се ускориха в последните дни и даже се заприказва, че тя към този момент е реализирана.

" Адванс Медиа Груп ", дъщернo сдружение на капиталовия холдинг " Адванс Пропъртис ", благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви, води диалози с " Юнайтед Груп ", водещ снабдител на телекомуникационни услуги и медиа в Югоизточна Европа, за допустима продажба на най-голямата мултиплатформена медия в България - " Нова Броудкастинг Груп ", оповестиха от притежателя на БТК и " Виваком ".

" Потенциалната договорка зависи от сполучливото привършване на договарянията сред страните, както и от сключването на обвързващ контракт за покупко-продажба на дялове сред тях и приемането на всички нужни утвърждения от съответните регулаторни органи в България и чужбина ", допълват от компанията, която през юви 2020 година " Виваком " измежду активите си.

" Юнайтед груп " стартира активност през 2000 година като дребна кабелна компания в Сърбия, само че в идващите 12 години разраства съществено бизнеса си с придобиване на други оператори и телекомуникационни активи. През 2012 година преструктурира бизнеса си, а от март 2019 година става мажоритарна благосъстоятелност на английската " БиСи Партнърс ". Другият акционер е Кей Кей Ар (KKR). Компанията с над 10 хиляди чиновници има активи и в Словения, Босна и Черна гора.

След придобиването на " Виваком " се заприказва за интерес на " Юнайтед груп " за придобиването на " Нова телевизия " за промяна на телекома и развиването и на цифровите телевизионни услуги.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР