Собствениците на 177 прасета в Сливенско може да бъдат глобени

...
Собствениците на 177 прасета в Сливенско може да бъдат глобени
Коментари Харесай

Глоби грозят собственици на прасета в Сливенско

Собствениците на 177 свине в Сливенско може да бъдат санкционирани поради неспазване на издадените от Агенцията по храните наставления, оповестява Нова телевизия.

В 24 обекта вид " заден двор " в региона към момента се отглеждат свине. От БАБХ прецизират, че стопаните могат непринудено да заколят животните си, с цел да усвоят месото им. Когато се постанова да се пристъпи към евтаназия, ще се проучат опциите за потреблението на екарисаж за унищожаването на умъртвените животни.

Ветеринари оферират да се възстановят така наречен трупни ями в обитаемоте места, защото битката с африканската чума може да отнеме по-продължително време. До момента има построени едвам 32 селективни клопката за улов на диви свине - множеството от тях са в община Нова Загора.

Представители на ловните дружинки упорстват да им се даде опция да употребяват част от импортираните финансови отчисления за построяването на селективни клопки и за закупуване на дезинфектанти. Вече са подготвени описите на стопаните от 20-километровите зони, които непринудено са заколили домашните си свине, само че те могат да бъдат допълвани. Въз основа на тези описи ще бъдат изплатени компенсациите за стерилизация на обектите от вида " заден двор ", които попадат в зоните на разпространяване на чумата по свинете. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР