Собствениците и управителите на туристически компании, чийто лиценз е бил

...
Собствениците и управителите на туристически компании, чийто лиценз е бил
Коментари Харесай

Собствениците на туроператори с отнет лиценз няма да могат да работят в туризма

Собствениците и шефовете на туристически компании, чийто лиценз е бил лишен, няма да имат право да основават или ръководят нова компания с такава активност в интервал от три години. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на въпрос по какъв начин се получава по този начин, че туроператори с лишен лиценз поради излъгани клиенти не престават да работят.

„ С новите промени в закона, с цел да се избегнат сходни проблеми, са планувани и заявления за физическо лице, с цел да се избегне едни и същи хора да основават нови компании, които мамят клиентите. Ако един човек е бил шеф или притежател на туристическа компания с прекъсната активност и лишен лиценз да няма право в продължение на три години да работи във компания със същия предмет на активност и да учредява нова”, изясни министърът пред Нова телевизия.

Клиентите могат да ревизират на уеб страницата на министерството дали дадена компания е била глобена. „ Регистърът е обществен, а фирмите с прекъснати лицензи не са отстранени от него, а имената им са оцветени с червен цвят, с цел да се види, че те нямат право да правят такава активност. Включително и тези, които нямат застраховка, също са с обособен цвят”, сподели Ангелкова.

Въпреки студеното лято, туристическият сезон е бил сполучлив. За трите летни месеца страната ни е посетена от 4,5 млн. туристи, което е нарастване от 3,6 на ст. 6,9 млн. задгранични туристи за първите 8 месеца на годината, което е съвсем 6% растеж. Очаква се растеж от към 5% и през септември.

Като цяло най-вече гости идват от Румъния, Гърция и Германия, само че има огромно нарастване на туристите от Англия –около 20%, Украйна – 25%, Съединени американски щати -ръст от 12%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР