Собственици на заведения за бързо хранене протестираха символично в Благоевград.

...
Собственици на заведения за бързо хранене протестираха символично в Благоевград.
Коментари Харесай

Символичен протест на собственици на заведения за бързо хранене в Благоевград

Собственици на заведения за бързо хранене стачкуваха алегорично в Благоевград . Те се събраха макар възбраните за всеобщо скупчване на хора, заяви Българска национална телевизия.

Собствениците на тези заведения не могат да работят съгласно новите условия, а това им носи загуби и ще докара до банкрути.

Голяма част от търговците са работили на гише последните няколко дни . След инспекция на РЗИ се оказало, че не покриват условията и би трябвало да прекратят активността си .

Македонка Давидкова съобщи, че предписанието, че не могат да работят на гише било макар спазваните ограничения за стерилизация и съществуването на указателни табелки, че хората би трябвало да са през 2 метра разстояние.

Друг притежател на заведение - Силвия Достумска сподели, че е звъняла в Министерство на здравеопазването, от където декларирали, че имат право да работят. " От БАБХ споделят, че имаме право да работим, РЗИ не ни позволява ", сподели Достумска.

Петър Иванов има няколко заведения за бързо хранене в града. Вече е съкратил огромна част от чиновниците си. Казва че, в случай че му бъде позволено да продават на гише храна, ще успее да резервира бизнеса си и да не банкрутира до края на изключителното състояние.

" Самите храни се изнасят безусловно пакетирани, с цел да може да няма досег до хората и въпреки всичко спряхме да работим. Борбата, освен моята, а и на сътрудниците е да запазим част от хората , макар загубите, които поносим, тъй като действително видяно ние не печелим .

От Регионалната здравна ревизия в Благоевград обясниха, че съгласно наредбите на здравния министър заведенията за бързо хранене могат да работят единствено с доставка до адрес, само че не и да продават на гише.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР