Собственици на заведения с писмо до здравния министър Кирил Ананиев.

...
Собственици на заведения с писмо до здравния министър Кирил Ананиев.
Коментари Харесай

Собственици на заведения се жалват на Ананиев заради акция Шум, обмислят и протести

Собственици на заведения с писмо до здравния министър Кирил Ананиев . Те желаят да знаят на какъв принцип се вършат инспекциите за равнищата на шума - самодейност, подета от вицепремиера Валери Симеонов.
" Българската асоциация на заведенията (БАЗ) упорства за отговор на въпроси, свързани с поръчителството и механизма, по който се правят инспекциите в увеселителните заведения, за равнището на шума ", се споделя в писмо на БАЗ, изпратено до медиите, в което се прецизира, че се отваря алтернатива и за митинги.
Членовете на асоциацията питат на какъв принцип се избират заведенията, които ще бъдат проверявани . " Кой носи отговорност за подправените сигнали и какъв брой е оптималния брой на инспекциите, които могат да бъдат извършени в едно заведение, макар че 10 поредни инспекции на РЗИ са открили, че то е изрядно. Създава се усещане, че Регионалните здравни инспекции (РЗИ) са превърнати в оръжие за почистване на сметки, тормоз на хората, които работят в заведенията и на клиентите “, се споделя в писмото до министър Ананиев.
Членовете на Българската асоциация на заведенията упорстват пред министър Ананиев за бърз отговор на поставените въпроси и инспекция на активността на Регионалните здравни инспекции, като в противоположен случай ще стартират протестни дейности .
Българската асоциация на заведенията е самостоятелна неправителствена организация. В нея членуват лица и компании, ръководещи заведения за хранене и развлечения (по смисъла на Закона за туризма) от цялата страна. Целта на обединяването е отбрана на ползите на бранша, инцииране на публичен спор и законодателни промени, които да обезпечат спокойното и контролирано развиване на бизнеса, с правила годни за всички участници в сектора. Асоциацията ще работи за ограничение на спекулациите , по отношение на законността на активността на субектите в бранша и одобряване на положителната известност на сектора, пишат още от БАЗ в мнението си.



напомня, че на този декор продължава словесния спор сред вицепремиера Валери Симеонов и ръководителя на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров.
По-рано се появи и новата порция обвинявания от страна на Сидеров и желанието да бъде поискана оставка на районния шеф на РЗИ в Бургас, който съгласно водача на " Атака " бил родственик на Симеонов. Вицепремиерът отговори във Фейсбук, че безусловно законно е затварянето на заведенията по Черноморието - поради мощен звук и още по-категорично отхвърли да е родственик с въпросния шеф Георги Паздеров.
Валери Симеонов отхвърли и обвиняванията в преднамереност и принуда по отношение на избрани търговски обекти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР