Собственици на транспортни фирми в съседна Гърция искат промяна на

...
Собственици на транспортни фирми в съседна Гърция искат промяна на
Коментари Харесай

Гърция готви тежък удар срещу българските превозвачи

Собственици на транспортни компании в прилежаща Гърция желаят смяна на локалното законодателство, с което да се спре практиката български тирове да правят вътрешни транспорти на по-ниски цени, оповестява "Български вести ".

Гръцките превозвачи упорстват и за по-силен надзор по пътищата, както и за понижаване на налозите за транспортните компании.

По данни на Съюза на автомобилните превозвачи в Гърция 15 500 тирове с българска регистрация правят вътрешни транспорти в страната, като по този метод подбиват гръцките си сътрудници.

Председателят на Съюза Апостолос Керанидис упорства за незабавна смяна в законодателството след недоволство, че тировете с българска регистрация оферират по-ниски цени на превоза вътре в Гърция.

Керанидис показва пред медиите схемата – гърци откриват транспортни компании в България, заплащат доста по-ниски налози и осигуровки за водачите, което им разрешава да оферират по-ниски предложения.

В същото време съгласно изследване на гръцкия съюз притежателите на тирове и водачите живеят в Гърция, където са регистрирани като безработни, а някои получавали и обществени помощи.

„ Ако застанете на автомагистралата, от 10 тира най-малко осем са с непозната регистрация, най-вече българска “, оплакват се още гръцките водачи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР