Собственици на свине от тип заден двор в Първомайско масово

...
Собственици на свине от тип заден двор в Първомайско масово
Коментари Харесай

Собственици на прасета в Първомайско отказват да ги заколят

Собственици на прасета от вид „ заден двор ” в Първомайско всеобщо отхвърлят да ги заколят. Компенсацията от 300 лева, която се готви да даде страната за непринудено заколено прасе, стопаните дефинират като прекомерно ниска.

Хората са решени да платят санкциите, само че да не позволен прасетата им да бъдат заклани. Стопаните упорстват страната да откри решение по какъв начин да резервира здравите свине в дребните стопанства, а не да ги унищожава, оповестява Би Ти Ви.

В същото време втори ден продължава блокадата на пътя край сливенското село Крушаре от притежатели на свине, които отхвърлят да ги заколят. 

Въпреки обещанието на премиера за отплата от по 300 лева за стопаните, умъртвили непринудено свинете си, недоволството продължава.

Районът е отцепен от полиция, а придвижването се пренасочва по обходни направления.

Блокадата стартира след 18 ч. през вчерашния ден, а протестиращите взеха решение да останат и през нощта. Не ги разколеба и обещанието на премиера за финансова отплата, както и обещанието следващата година свинефермите да дадат нови свине на хората, които ги отглеждат в дворовете си.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР