Собственици на ресторанти, търговци на петрол и газ, разработчици на

...
Собственици на ресторанти, търговци на петрол и газ, разработчици на
Коментари Харесай

Търговци може да спрат работа заради новите касови апарати

Собственици на заведения за хранене, търговци на нефт и газ, разработчици на програмен продукт и туроператури оповестиха, че не са подготвени да отговорят на новите условия за софтуера на касовите апарати и на процедура от 1 април са принудени да работят в нарушаване.
Промените в нова разпоредба за софтуера на касовите апарати, която влизат в действие от 31 март, поражда редица тормози няколко сектора. По време на полемика в Българската стопанска камара притежатели на заведения за хранене, търговци на нефт и газ, разработчици на програмен продукт и туроператури оповестиха, че не са подготвени и на процедура от 1 април са принудени да работят в нарушаване. Те упорстват наредбата да бъде отсрочена, до момента в който не се организира необятен спор и разяснителна акция, оповестява БГНЕС.

Най-големите терзания на бизнеса са, че с измененията компаниите ще са задължени да обезпечат цялостен достъп до всякаква информация. Според притежателите на десетки компании са уверени, че може да изтече конфиденциална информация до съперниците, предписания, ноу хау, снабдители.

Българската стопанска камара е направила във връзка зародилия проблем допитване до над 712 компании. Голяма част от тях декларират, че ще са им нужни межди 12 и 18 месеца. Почти всички компании са декларирали, че не са подготвени да отговорят на условието с изменен касов уред от 31 март.

71% от запитаните се тормозят, че ще изтече фирмената им информация, оповестява Нова телевизия.

От 1 април на касовата записка от бензиностанцията би трябвало да написа покупна цена, продажна цена без налози, размер на Данък добавена стойност и акцизи. Според членове на Българската петролна и газова асоциация те не могат да си разрешат да работят отвън закона и на процедура ще се наложи да затворят обекти. За момента не могат да кажат дали ще скочат горивата поради новите условия. Ясно е обаче, че браншът ще се наложи да влага сред 800 000 и 1 млн. лв. за измененията в касовите апарати.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР