Собственици на откритите басейни трескаво се подготвят за предстоящото им

...
Собственици на откритите басейни трескаво се подготвят за предстоящото им
Коментари Харесай

Мерят температурата и дезинфекцират посетителите на входа на откритите басейни

Собственици на откритите басейни трескаво се приготвят за идното им отваряне. В момента привеждат басейните си в сходство с условията на здравните управляващи. Със същото се занимава и Румен Димитров, който стопанисва два открити и три закрити басейна, както и фитнес зала, която обаче към момента е затворена.
В изявление за БГНЕС, Димитров сподели, че загубите му до момента са големи, само че е спрял да ги пресмята, тъй като си дава ясна сметка, че в създалата се обстановка няма по какъв начин да мисли и чака облаги и уточни, че в случай че успее да покрива всичките си разноски, без да регистрира загуби, отново ще е удовлетворен.
„ Подготовката за отварянето на басейна обичайно стартира в средата на април и до 1 юни всичко би трябвало да бъде подредено съгласно новите условия. Заведенията би трябвало да бъдат разположени по безвреден метод. На този басейн местата нормално са към 1000. Тази година ще бъдат към 400, тъй като имаме условие сред чадърите да има разстояние от 5 метра “, разкрива Димитров новата действителност, в която ще би трябвало да работи.
Според него условието да има разстояние от 5 метра от чадър до чадър, като под всеки би трябвало да има два шезлонга е изчислено въз основата на огромните триметрови чадъри, а не въз основата на дребните чадъри, което прави тази мярка като общовалидна несъответстваща. Той изрази вяра, че с времето и след жалбите, които ще постъпят, условието ще бъде променено.
Димитров показва, че в закритите му басейни следи спад на посещаемостта с 80% и отдава това на страха на хората, както и на условието да бъдат по двама в кулоар и на разстояние от 2,5 м.
Той опроверга и терзанията на хора, които недоумяват за какво басейните се отварят и настояват, че няма по какъв начин да се подсигурява сигурността им в тях.
„ Страховете са малко пресилени, защото водата е наситена с хлор. Тя е мощен дезинфектант и влизайки във водата няма заплаха от предаване на болест предвид на това, че тя умира вътре. Това е публично мнение на доктори от СЗО “, уверен е стопанинът и твърди, че посредством тази опция хората ще могат отчасти да компенсират спорта и посредством него да построяват имунитет.
Според него заложените равнища на наличие на хлор във водата, заложени в досегашната Наредба са незадоволителни, с цел да бъде предпазено здравето на плуващите.
„ В Наредбата посочените равнищата са 0,3-0,6. В заповедта на министъра ги усилиха от 0,4 до 0,6. Това е незадоволително равнище на хлор в басейна. В Щатите да вземем за пример е от 3 до 6, в Германия от 1,5 до 3. Нашата разпоредба е несъответстваща и до този миг. Аз ще поставям хлор сред 1 и 1,5 без значение, че стойностите ще бъдат леко повишени. Ако държим равнището на хлор в басейните на 0,4-0,6 за доста малко време слънцето може да изяде тази плътност и водата да остане без хлор “, разяснява Димитров.
По отношение на заведенията на територията на басейните ще бъдат поставени маси, които ще бъдат на разстояние от 1,5 м. сред тях. Също по този начин възнамерява заведенията да преминат на самообслужване и да бъде сведено до най-малко обслужването по масите.
По отношение на пропускателния режим всеки клиент ще минава през стерилизация и ще му бъде мерена температурата. Наред с това възнамерява да удвои личният състав, който ще се грижи за дезинфекцията и хигиената в обекта.
„ Ще бъде подсилен почистващият личен състав, с цел да може на всеки час да се дезинфекцират шкафове, съблекални, душове “, изяснява стопанинът на водните уреди и прибавя, че няма да има нарастване на цените за вход и на тези в заведенията.

Румен Димитров споделя още, че без значение от сложното време, което той оприличава на война, не е спирал пречистването на водата в басейните, не е освобождавал чиновници, не се е възползвал от мярката 60/40, както и не е кандидатствал за спомагателни тласъци, с цел да издържи.
„ Аз съм на мнение, че освобождавайки хората, това е един тип изменничество. Като ги освободя и след два месеца няма да имам очи да ги поканя отново да работят за мен. Затова те влязоха в пестелив режим. Без да идват на работа им погасявам половин заплата, с цел да могат да оцеляват “, показва Димитров методът, по който се е справил досега и споделя, че е дал сигурност на 20-те си чиновници.
В умозаключение, той е уверен, че ще продължим да живеем с вируса и да се съобразяваме с него.
„ Ще се промени целият свят, той към този момент се е трансформирал. Оттук-насетне се пренастройваме за нова епоха в живота. Нашето потомство ще хване малко от него, само че отсега нататък всичко ще е друго във всеки аспект – физически, душевен и веществен. Светът върви към банкрут и ще би трябвало да минат много години до момента в който се върнем в някакъв по-нормален метод на живот “, уверен е още Румен Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР