Собственици на малки търговски обекти в Благоевград, в които се

...
Собственици на малки търговски обекти в Благоевград, в които се
Коментари Харесай

Семейство с бакалия: Не богатеем от лотарийни билети, но са оборот

Собственици на дребни търговски обекти в Благоевград, в които се продават лотарийни билети, са срещу законопроекта на вицепремиера Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта. Проектът планува мощно ограничение на директната и непряка реклама на хазартни игри, заяви kmeta.bg.

Симеонов желае да бъде неразрешено оповестяването на печелившите лица и на размера на техните облаги. Предложението планува още лотарийни билети да не могат да се продават на всички места, а единствено в лицензирани пунктове,
казина и игрални зали.

„ За нас това е недопустимо. Не че ще забогатеем от продажбата на лотарийни билети, само че въпреки всичко се прави някакъв оборот от тяхната продажба. Докога ще се приказва за поддръжка на дребния и междинния бизнес, само че всичко ще си остава единствено на думи. На каузи се одобряват единствено рестрикции по отношение на нас, пробват се да съсипят дребния и междинния бизнес. Ще спрем да продаваме ние, притежатели на дребни търговски обекти, с цел да го вършат това нещо единствено огромните вериги и хипермаркети. Та това си е чиста дискриминация”, безапелационни са Георги и Емилия Урлачки, които от години стопанисват дребна бакалия в благоевградския квартал „ Струмско”.

Хиляди са обектите като техния в страната, които оферират на клиентите си и лотарийни билети. „ Нападат се доста тези, които си купуват такива билети, това също е някаква нервност. Всеки има право на избор. Защо да не дадеш 3 лв. един път в седмицата, с цел да си дадеш вяра, че може да спечелиш някаква по-голяма сума?! Същото е като игрите на Българския състезателен тотализатор”, считат съпрузите. И се надяват, че след реакцията против готвените промени на доста авторитетни организации и хора те няма да бъдат признати. И семейство Урлачки ще продължи да продава в бакалията си лотарийни билети на своите клиенти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР