Собственици на къщи с басейни в селата от Родопската яка

...
Собственици на къщи с басейни в селата от Родопската яка
Коментари Харесай

Богатите също плачат! Режат тока на баровски къщи край Пловдив

Собственици на къщи с басейни в селата от Родопската яка може да останат без ток и вода, в случай че не ги заявяват незабавно в общината.

Над 85 % от новите парцели в селата, прочули се като Пловидвския Бевърли Хилс, не са декларирани. Собствениците съзнателно не вадят Акт 16, с цел да не заплащат налог, изясни кметът на община " Родопи " Пламен Спасов. Той се закани да спре водата и тока на нередовните, оповестява " Марица ".

Два екипа от община " Родопи " два пъти седмично обикалят кварталите на богатите и лепят бележки, в които приканват притежателите да се явят в администрацията и записват парцела си.

Знаем кои са, в Марково има цялостен квартал. Имотите са големи, с басейни. Дори хора от Драгалевци и Банкя се дивят, като ги видят, описа Спасов. Той изясни, че има законови периоди, които ще съблюдава, а по-късно ще пристъпи и към прекъсване на елзахранването и водата.

Подобни инспекции предстоят в Брестник и Браниполе, подсети Спасов. И добави, че дни откакто почнали инспекциите, в общината записват интензивности към подаването на заявления за парцелите.

Още през март администрацията предизвести, че стартира инспекции из вилите и къщите в Родопската яка. Администрацията на община " Родопи " даде два месеца период и прикани притежателите на недвижими парцели, които не са ги заявили, да подадат заявления по чл.14 от Закона за локални налози и такси.

Инспекциите ще обгръщат погрешно декларирани парцели за установяване на по-малък размер на налога, както и опит за освобождение от подобен. Екипите ще ревизират и дали правени усъвършенствания са вписани правилно в декларациите.

От години се разяснява, че в селата като Марково, Белащица, прочули се като Пловдивския Бевърли Хилс поради големите покои, някои от притежателите заплащат налог като за барака. Други пък съзнателно не вадят Акт 16 на приключените си парцели, с цел да не заплащат налог.

Това провокира напрежение измежду жителите на селата и виладжиите, защото се оказа, че хората с надалеч по-скромни парцели в селото поемат по-голямо данъчно задължение от тези във вилните зони. В същото време живеещите в новите квартали държат сметосъбиранете и почистването да е на равнище както в селата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР