Собственици на къща за гости във Велико Търново предлагат в

...
Собственици на къща за гости във Велико Търново предлагат в
Коментари Харесай

Предлагат постaвяне под карантина в скривалище на Васил Левски

Собственици на къща за посетители във Велико Търново оферират при положение на потребност, част от инфектираните с ковид да бъдат настанявани за карантиниране в техния неподвижен парцел. При това - изцяло безплатно.

" Взехме решение да предоставим безплатно къщата за посетители при потребност на лекари и други медицински лица, които носят риск за околните си или не са от тук. До колкото знаем във Велико Търново още няма случаи на инфектирани лица, само че при потребност може да разчитате на нас до запълване на стаите. Има всичко належащо, в това число прелестна и спокойна тераса над Янтра за релакс. Екипът ни остава разполагаем ", заяви притежателите ѝ.

Къщата се намира в остарялата част на града. Била е благосъстоятелност на революционера Христо Иванов Големия, а в особено каменно укритие в нея се е укривал и Васил Левски. От скривалището по тунел се е излизало на брега на река Янтра. В къщата са се провеждали и съвещанията на локалния революционен комитет. През последните години, преди да откри сегашните си притежатели, къщата светиня, се е отдавала чартърен на студенти и възпитаници и в нея са се вихрели щури купони. Сегашните и притежатели са подготвени да я дават при потребност за уединяване и лекуване на инфектирани с ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР