Собственици на имоти в комплексът от затворен тип Нове Хоумс,

...
Собственици на имоти в комплексът от затворен тип Нове Хоумс,
Коментари Харесай

Собственици на имоти в свързвания с Васил Божков жилищен комплекс в София излязоха на протест

Собственици на парцели в комплексът от затворен вид " Нове Хоумс ", чието строителство беше спряно, излязоха на митинг в столицата.
Припомняме, че през юли 2020 година Дирекцията за народен и строителен надзор (ДНСК) заяви, че  на комплекса, който се построява от началото на 2019 година против пазара " Красно село ".
Разрешението за градеж е издадено на 21 декември 2018 година от основния проектант на София  Здравко Здравков .
Неофициално се твърди, че жилищният комплекс е финансиран от Васил Божков, който  в този момент е в Дубай . Официално като крайни притежатели са посочени  Мария Димитрова  и Филип Марков.
ДНСК заяви, че повода за прекъсването на градежа е намерено неизпълнено нормативно условие по архитектурната част на плана. Става въпрос, че " жилищните здания са проектирани и изпълнени като свободно стоящи без междинна връзка и без да е спазено дистанцията сред тях ", несъмнено в Наредба 7 от 2003 година

Защо ДНСК си разрешава да спре легален обект, с годно позволение за градеж и при изискване, че в същия Констативен акт се разказва, че не са открити несъответствия със строителните бумаги? ", питат притежателите на парцели в жилищния комплекс в позиция, изпратена до медиите.
" Защо противоречие се установи в този момент – година и половина след началото на плана? Защо ДНСК си разрешава да пояснява влезнал в действие обстоен организационен проект (ПУП), като година по-рано не регистрира нарушаване в предоставените от строителя 14 броя Акт пример 3 за сходство със същия този Подробен устройствен план? ", пишат още те.
Междувременно Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за лишаване на цялата благосъстоятелност на Божков, Елена Динева и обвързваните с тях компании. Общата стойност на исковете е 406 547 219 лева.  Искането е почетено напълно от съда, което значи, че комплексът " Нове Хоумс " също е с наложени обезпечителни ограничения.
" Защо КПКОНПИ (комисията на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, бел. ред.) желае да отнеме в интерес на страната нашите средства, събирани с труд и вложени за нас и за децата ни? Защо останалите държавни институции бездействат, когато се прави опит за лишаване на инвестиция от над 220 български фамилии? Нашите проекти за нов дом към този момент ги няма ", пишат в позицията си притежателите.
" Г-н Цацаров, в действителност ли желаете да оставите децата ни без дом? Нима ще оставите 220 семейства на улицата с неплатени заеми? Не разбирате ли, че възбраната в действителност е върху нашите персонални средства, събирани с труд и заеми? ", питат те.

" Оказваме се мними заложници в този проблем, без значение, че възбраната е върху постройките, издигнати с наши средства! Защо ние се оказваме солидарно виновни за отговорностите на трети лица, които не познаваме и с които не сме сключвали контракти? Защо КПКОНПИ желае да отнеме в интерес на страната нашите средства, събирани с труд и вложени за нас и за децата ни? Защо останалите държавни институции бездействат, когато се прави опит за лишаване на инвестиция от над 220 български фамилии? Нашите проекти за нов дом към този момент ги няма ", безапелационни са протестиращите жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР