Собственици на имоти, които общината иска да отчужди за по

...
Собственици на имоти, които общината иска да отчужди за по
Коментари Харесай

Протестираха софиянци, чиито имоти общината иска да отчужди за по 15 ст.

Собственици на парцели, които общината желае да отчужди за по 15 ст. на кв. м краткотрайно затрудниха придвижването по бул. " Ломско шосе " в София, заяви БНР.

Отчуждаването се постанова поради плануваното уголемение на булеварда, само че цената, която общината предлага без обсъджане е неприемлива за стопаните, които имат лични къщи, дворове, гаражи върху терени, нарочени за отчуждение.

По думите на Васил Цветанов от инициативния комитет на протестиращите хората са поискали да бъдат обезщетени с общински парцели, само че им е било отказано.

" Отсреща цялата права беше общинска, цялата е разпродадена на, само че не на 15 ст., а в този момент нас ни бутат на жълти стотинки ", сподели Цветанов.

Собствениците на парцели се отхвърлиха от авансово оповестената двучасова обсада, с цел да не затрудняват придвижването в столицата.

Хората са безапелационни, че Столичната община прави национализация в XXI век.

" Те желаят да ни вземат парцелите. По никакъв метод не са ни уведомили. Не е минавал оценител - 49 парцела са. Държат се с нас, като че ли нямаме право на глас ", сподели Цветанов.

Те са поискали среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, само че плануваната среща е за след два месеца. " Аз мисля, че сме почти като едно време, както е бил Народният съд - без право на глас. Ще продължаваме, до момента в който някой от ръководещите се сети, че би трябвало да пристигна и да ни даде отговор ", добави Васил Цветанов.

На част от притежателите делата са минали в Административния съд. Административният съд в София е удостоверил сумите, избрани от Столичната община без право на обжалване. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР