Собственици на две съседни заведения на алеята край река Бистрица

...
Собственици на две съседни заведения на алеята край река Бистрица
Коментари Харесай

Заради търговска война: Заляха с фекалии и урина майка с бебе

Собственици на две прилежащи заведения на алеята край река Бистрица подават подписка и сигнал до всички институции, набедената за „ бомбата” Д. Андонова безапелационна: Мирише от изпражненията на котки и кучета, които разхождат в парка!

„ Коктейл “ от урина и фекалии заля 2-годишно дете и майка на друго хлапе на масичките в комерсиалния обект „ Слънчевото зайче “, до известното заведение „ Ноар “ на алеята край река Бистрица в Благоевград, оповестява struma.bg.

Окото на малчугана се зачервило и подуло, наложил се даже медицински обзор, а майката се разплакала поради вонящата примес, полепнала по косата й. Инцидентът станал завчера към 11 часа, притежателите на комерсиалния обект Весела Черварова и брачният партньор й Иван Шарков извикали полиция поради безсилието си да се оправят с кошмарната обстановка, в която са от няколко месеца.

„ Смес от фекалии и урина от два месеца съвсем всеки ден се изхвърля върху чадърите над масите и по плочките и вони извънредно, само че до момента не се бе случвало да пострада клиент “, изясни В. Черварова и описа:

„ В началото мислехме, че има мъртвец на умряло животно в коритото на реката, само че се оказа, че мирише единствено при нас и в прилежащото заведение „ Божествено “. Осъзнахме защо става дума преди 10-ина дни, като видяхме петната по тентите и смрадта, която се носи от тях. Човешки изпражнения, свлечени на земята по един от чадърите, заварихме преди няколко дни на плочките.

„ Автор “ на вонящите „ съоръжения “ е живеещата на първия етаж над комерсиалния ни обект Димитрина Андонова, брачна половинка на стоматолога доктор Димитър Андонов “, уточни половинката й Иван Шарков.

Той означи, че на втория етаж в постройката не живее никой, а хората от третия са му клиенти и надали ще изхвърлят мръсотии там, където сядат на кафе.

„ Заведението ни е изцяло законно, притежатели сме и на земята пред комерсиалния обект. Работим от 9.00 до 23.00 часа и съблюдаваме Наредбата за публичния ред, не пускаме музика, единственият звук е глъчката от децата, които играят в парка.

Да не приказваме, че сред 13.00 и 19.00 часа поради горещините няма клиенти “, изясни жена му и описа, че напрежението със съседите над комерсиалния им обект датира от деня преди да го отворят.

„ Беше на рождения ден на едната ни щерка през юни 2017 година, празнувахме тук и имаше общо три деца, нямаше аниматор, забавляваше ги моя другарка. Нямаше никаква музика. В 22.50 ч. си бяха тръгнали 95% от гостите. Тогава от горната страна изляха нещо “.

„ Обвиненията са безусловно нелепи, по какъв начин може да приказват такива неща?! Как въобще им е минало през мозъка, че бих направила сходно нещо, като първо на мен и на фамилията ми ще ни вони?! Та ние живеем тук, не сядаме за 30 минути на кафе!

Наоколо е цялостно с изпражнения на кучета и котки, разхождат ги в парка и рядко притежателите носят пликчета и събират изпражненията, от тях мирише, както евентуално и от гълъбите “, реагира набедената Димитрина Андонова и отвърна: „ Във времето, което визират, че сякаш съм била хвърляла нечистотии, бяхме с детето на консултация при доктор …… и това може да се ревизира.

Как може да ме упрекват без доказателства?! На личната си тераса мога да си просна прането и да си изтупам покривката, като постоянно се преценявам изпод да няма хора. Като си сложа килима на терасата, им преча, пречи им просторът ми, той не е външен, а таванен, само че „ загрозявал “ гледката на клиентите им, всичко им пречи!

Това е жилищна кооперация и те са длъжни да обезпечат спокойствието на живеещите в постройката. От шума не мога да отворя прозорец, а децата ми също желаят въздух. Нормално е да желая да проветря дома си и да го почистя, а сме принудени да дишаме пушека от цигари изпод. Аз и фамилията ми сме подложени на непрестанен душевен тормоз.

Купили сме апартамент, който ще изплащаме с години, а се оказва, че нямаме момент успокоение, тъй като под всичките ни прозорци има маси и шумът от тях е призрачен. Вечер не събират масите безшумно и добродушно, а ги влачат по земята, прибират тентите, с цел да се чува шумът още по-силно, и вкъщи няма къде да се скрия

Като им създадем забележка, ми споделят да си затворя вратата и прозорците. Снимат ме непрестанно, била съм изхвърлила трохи върху главата на дете, нелепости! Непрекъснато подават сигнали и полицията е вдигнала ръце от тях!

Пращат ми обидни известия в групата, в която сме всички от етажната благосъстоятелност, с цел да ни дискредитират мен и брачна половинка ми, грозни обиди получавам и на персоналния ми Вайбър. Това в случай че не е тормоз, не знам какво е!

Със прилежащото заведение „ Ноар “ нямаме никакъв проблем, за него всички съседи сме дали единодушие, там има шумоизолираща тента и даже като има сватби не се чува нищо. През април направихме заседание на етажната благосъстоятелност и се взе решение и от „ Слънчевото зайче “ и „ Божествена “ да си инсталират подобен, само че те не го вършат. Те нямат позволение от нас за заведение, а на вратата на обекта им написа, че това са магазини. В полицията има хиляди тъжби от тях против мен защо ли не: че килима съм си извадила на терасата, че им мятам боклуци… Целта им е да дискредитират мен и брачна половинка ми в обществото. Никога няма да се разберем! “.

„ За да сложим заслон, ни е нужно утвърждение от доста институции, в това число от общината и архитекта на постройката, поради смяната на фасадата, а процесът ще ни отнеме най-малко половин година “, реагира на думите на Д. Андонова Весела Черварова и призна, че са обмисляли тази концепция до началото на „ вонящите офанзиви “.

„ Как да сложа заслон за 30 000 лева, който няма по какъв начин да мием и почистваме от фекалиите, които се изливат от горната страна?! Десетки сигнали сме подали до институции и никой до момента не реагира, подтикват ни към разпра. Полицейският контрольор на квартала Парушев при едно от позвъняванията ни попита

„ Какво желаете, да изпратя сътрудниците да бършат лай…та ли?! “. Кой ще ни отбрани?! Клиентите ни са майки и татковци с колички, децата им са прохождащи, изпускат солети, взимат ги от земята и ги поставят в уста, а от горната страна чакат да се съберат хора, с цел да изхвърлят следващия смрадлив „ коктейл “.

Имаме професионален домоуправител, само че полицията не може да се оправи, та той ли?! Колкото и да мием и да търкаме, вонята остава. Целта е ясна, желае да изгони клиентите ни, това е, само че тези обекти са бизнесът ни, отсам храним фамилиите си.

Мъжът й пък добавя, че са единствени в постройката с шумоизолация на тавана на комерсиалния обект, с цел да не пречат на живеещите над тях. „ Резултатът обаче е, че от горната страна, отвън терасата, преднамерено се просва напоено с вода черджето пред банята да капе върху клиентите ни “.

Разказаното от притежателите на „ Слънчевото зайче “ поддържаха и съседите от фризьорския салон, които към този момент не отварят вратата да се проветри, с цел да не влиза зловонна воня от двете им страни.

„ От 10-ина дни просто не се устоя “, прям е и Атанас Михайлов, притежател на прилежащата сладкарница „ Божествена “, която също е обект на „ фекални офанзиви “.

„ Преди няколко дни сутринта заварих плочките залети с урина, несъмнено имаше към 2 литра, и разлята лой от пържена риба. С белина мием с Иван, че смърди извънредно, а мазнината по този начин и не можахме да почистим. По чадърчето (показва) – изпражнения и урина. Отгоре се хвърля, то си проличава. Не знам за какво го прави!

Десет пъти викаме полиция, служителите на реда ни споделят сами да се оправяме “, изяснява Михайлов. Той, дружно с Иван Шарков са пуснали подписка, която подават дружно със сигнал против Димитрина Андонова до всички институции, които могат да имат отношение: РЗИ, полиция, прокуратура, община и Агенцията за протекция на детето ", недоумява той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР