Собственици на домашни любимци и майки на малки деца се

...
Собственици на домашни любимци и майки на малки деца се
Коментари Харесай

Кърлежи плъзнаха из парк в Кършияка, нападат кучета и малки деца

Собственици на домашни любимци и майки на дребни деца се оплакаха от кърлежи в парк в пловдивския квартал Кършияка.

Миналата седмица, до момента в който са разхождали кучетата си из парк „ Рибница” читатели на медията ни са се натъкнали на паразитите по домашните любимци. В парка непрекъснато играят дребни деца, които с изключение на по катерушките и площадките се гонят и търкалят и по тревните площи.

Притеснени майки също алармираха, че в празничния интервал са се натъкнали на кърлежи разхождащи се по децата.

Влагата и буйната растителност благоприятстват размножаването на паразитите и им основават положителни условия за живот.

Притеснените родители описаха, че тревата в парка постоянно се коси и се поддържа, само че все пак има не малко кърлежи.

Свързахме се с Оперативна програма „ Дезинфекционна станция” от където ни споделиха, че зелените площи в парковете и градините в регионите „ Северен “ са обработени против паразити, само че при първа опция ще бъде осъществена инспекция и при потребност още веднъж ще се напръска. От общинското дружество обясниха, че с изключение на против кърлежи, постоянно обработват площите против комари, бълхи и гризачи, само че този интервал от годината в композиция с изобилните превалявания последните седмици е извънредно удобен за размножаването на паразитите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР