Собственици на апартаменти в жилищни блокове в квартал „Хумни дол“

...
Собственици на апартаменти в жилищни блокове в квартал „Хумни дол“
Коментари Харесай

Нова измама! Вземат по 450 лв. от домакини за включване в новата програма за саниране

Собственици на жилища в жилищни блокове в квартал „ Хумни дол “ в Перник сигнализират за опит за машинация. Във входовете на блоковете е разлепена „ Покана за общо заседание “ на етажната благосъстоятелност по отношение на новата стратегия за саниране и по какъв начин жителите, обитаващи тези здания, могат да вземат участие.

В един от блоковете към този момент е извършено такова заседание с представител, който декларирал, че е „ обвързван “ с този план. Той е убеждавал събралите се притежатели, че би трябвало бързо да съберат пари, с цел да могат „ да се класират “ в челните места по лист за идващия програмен интервал за саниране на здания.

„ 450 лева е сумата, която се изисква от притежатели на огромни жилища, 325 лева от междинните жилища, а от най-малките /тип гарсониера/ – 225 лева, осведомят пострадали.

От Министерство на регионалното развитие оповестиха, че новата стратегия за саниране на здания ще започва едвам в края на тази година и на този стадий към момента няма публична информация за това по какъв начин ще се действа. По думите на хора от министерството няма да се изисква персонално финансиране от хората, както е било и в първия стадий от програмата, където 100% бе финансирането от страната.

„ По метода, по който е разлепена тази покана, излиза наяве за нелегитимно известие и за нов тип машинация за бързо събиране на пари. Все още Министерството на районното развиване не е открила ред за кандидатстване по новата стратегия, както и не са открити законовите постановления за искащите “, обясниха от отрасловото министерство.

„ Има дребна възможност след март месец 2023 година хората от жилищните здания, които не са съумели да се впишат в програмата за саниране, да би трябвало да заплатят избрани суми за енергийно и техническо проучване по РЗР. Но на този стадий към момента не можем да приказваме за каквато и да е публична информация”, потвърдиха от Министерство на регионалното развитие, цитира Struma.bg.

Собствениците на жилища в блока, където към този момент е извършено заседание, са алармирали общината, а от там са дали отговор, че ще сезират и полицията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР