Собственици на апартаменти в бл. 302 на варненския кв. Владиславово,

...
Собственици на апартаменти в бл. 302 на варненския кв. Владиславово,
Коментари Харесай

14 души от взривения бл. 302 във Варна са настанени в общински жилища

Собственици на жилища в бл. 302 на варненския кв. " Владиславово ", негодни за обитаване след гърмежа в понеделник, при който починаха 2 души, са били краткотрайно настанени в общински пространства. Това заяви локалната администрация в града. На 14 души, останали без жилищата си, са предоставени стаи, оборудвани с кревати, дрешници и завивки, обезпечена им е и топла вода.

По данни на районното кметство " Владиславово " от 36 жилища в потърпевшия блок обитаеми са 30, а 15 са със съществени вреди. В прилежащите входове към този момент е възобновено подаването на вода, прекратено, след гърмежа поради заплаха от наводнение на постройките.

Днес е почнало и разчистване на най-разрушените жилища в блока. Правят се огледи на водопроводната вътрешната електрическа мрежа. След разчистването на отломките ще бъде направена градивна експертиза на плочите и колоните в най-пострадалите жилища и тези, намиращи в директно съседство, оповестяват още от районната администрация.

" Имаме сделка с компаниите да работят безплатно, защото парцелът е частна благосъстоятелност и нямаме доста механизми за деяние, сподели Иван Портних. Благодаря им за съпричастността, призоваваме и други строителни компании да се включат в акцията по възобновяване, с цел да подкрепим хората ".

Според Портних, живеещи в потърпевшите жилища и входове на блока, които имат нужда, могат да получат еднократни помощи в размер до 375 лева от фонда на общинската дирекция " Социално подкрепяне ", и до 500 лева, след подаване на заявление в дирекция " Социални действия ".

Според известното досега в взривения апартамент е живеел 66-годишен мъж. Той е напуснал жилището, което е на дамата, с която до неотдавна живеел на фамилни начала, след издадена ограничаваща заповед отпреди седмица поради домашно принуждение. Мъжът е бил боен, по-късно е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 година за корупция. Той е разгласен за търсене.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР