Собственици и служители на туроператорски фирми се събраха на протест

...
Собственици и служители на туроператорски фирми се събраха на протест
Коментари Харесай

Туроператори: SOS - браншът ни загива

Собственици и чиновници на туроператорски компании се събраха на митинг пред Министерски съвет, с цел да изразят недоволството си от ограниченията, които държавното управление взима за превъзмогването на последствията от COVID-кризата, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Според тях сегментът от туристическия отрасъл, в който те развиват своята активност, е неглижиран от ограниченията, набелязани за подкрепяне на промишлеността.
До кого ще стигнат спомагателните пари от страната в условия на COVID-19 " Основното ни искане е за среща с министър-председателя, с цел да му представим другите си претенции ", сподели за БГНЕС Димитър Балтов, представител на компания от сектора.
Протестиращите упорстват за безплатна помощ в размер на 10% от оборота за 2019 година или последния регистриран интервал, както смяна на мярката 60 на 40 за туроператори и турагенти, с цел да могат да не резервират заетостта на тези хора, за които получават помощта.
" Това е нелогично. В тази обстановка, в която няма никаква предвидимост, ние не можем да знаем какъв брой време можем да запазим заетостта на който и да било ", аргументира се Димитър Балтов.
Как ще бори рецесията в туризма новият министър?
В последна сметка представители на протестиращите бяха признати в кабинета на новия отраслов министър Марияна Николова, която е декларирала предпочитание " да се отличи " от предходното ръководство на Министерството на туризма. Обещана им е и среща с премиера Бойко Борисов, която да се реализира в най-скоро време
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР