Собственикът на Виваком“ купува Телеком Албания“ за 50 млн. евроOTE

...
Собственикът на Виваком“ купува Телеком Албания“ за 50 млн. евроOTE
Коментари Харесай

Собственикът на „Виваком“ купува „Телеком Албания“ за 50 млн. евро

Собственикът на „ Виваком “ купува „ Телеком Албания “ за 50 млн. евро
OTE е сключила съглашение за продажба на целия си дял в „ Телеком Албания “ на българската компания „ Албания Телеком Инвест “ АД на обща стойност 50 млн. евро, заяви Дойче Телеком. „ Албания Телеком Инвест “ АД се управлява от господин Спас Русев, настоящ акционер на българския телекомуникационен оператор „ Виваком “ и от господин Елвин Гури, албанско-български вложител.

Председателят и основен изпълнителен шеф на OTE, господин Майкъл Цамаз, означи: „ Продажбата на „ Телеком Албания “ завършва сполучливата инвестиция в Албания за OTE Груп. Това е стратегическо решение в подтекста на предефинираните цели и проекти за напредък на OTE Груп, с цел да се подсигурява пазарната й позиция на всички акционери и да се поддържа устойчивото й развиване “.

Цамаз добави: „ Бих желал да благодаря на управлението и чиновниците на „ Телеком Албания “ за постигнатите досега резултати на компанията, както и за положителното им съдействие с OTE. Придобиването на компанията от мощна и предприемаческа капиталова група подсигурява нейния напредък и основава условия за по-нататъшно подсилване на пазарната й позиция ”.

Сделката е предмет на регулаторни заключителни процедури, в това число утвърждение от способените локални органи и финансиране и се чака да бъде приключена през първата половина на 2019 година

„ Юробанк “ е участник като финансов съветник на ОТЕ. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР