Собственикът на Винпром Карнобат Миню Стайков може да бъде обвинен

...
Собственикът на Винпром Карнобат Миню Стайков може да бъде обвинен
Коментари Харесай

Миню Стайков може да бъде обвинен и за злоупотреба с евросредства

Собственикът на " Винпром Карнобат " Миню Стайков може да бъде упрекнат и за корист с евросредства. Това стана ясно от думите на заместник-ръководителя на профилираната прокуратура Димитър Петров.

По време на съвещанието на Апелативния профилиран углавен съд, на което се взема решение за непрекъснатия арест на Стайков и другите двама арестувани по аферата " Карнобат ", от прокуратурата цитираха показания на деветима очевидци, чиито родители работели във компаниите на Миню Стайков и са кандидатствали за пари по европейската стратегия " Млад фермер ":

“Той е употребявал лица, които са до 28 години, каквото е условието за присъединяване в тази стратегия, да записват себе си като еднолични търговци, които да вземат участие в програмата, по която отпускат средства. Към момента сме открили, че към седем милиона лв. са усвоените средства по програмата, и надлежно по този начин наречените противоположни писма, с които те афишират, че добитите от тях суми ще бъдат предадени на господин Стайков “, разясни прокурор Димитър Петров.

Дали Стайков и останалите двама арестувани ще останат за непрекъснато в ареста, ще стане ясно в 19 часа.

По-рано Апелативният профилиран съд отсрочи с няколко часа съвещанието си поради шест тома нови доказателства, които имат решаваща роля за оставането за непрекъснато в ареста на Миню Стайков, брачният партньор на сестра му - Белун Хазърбасанов и Иван Димитров, наследник на кмета на Карнобат.

Според представителите на държавното обвиняване тези доказателства би трябвало да убедят съда, че на независимост тримата могат да извършат нови закононарушения.

Затова и тримата спецсъдии дадоха отмора до ранния следобяд, с цел да могат - и те, и юристите на тримата обвинени за присъединяване в проведена незаконна група за укриване на налози и пране на пари от цигари без бандерол, да се срещнат с новите доказателства. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР