Собственикът на Винпром Карнобат Миню Стайков е задържан за 24

...
Собственикът на Винпром Карнобат Миню Стайков е задържан за 24
Коментари Харесай

Собственикът на Винпром Карнобат Миню Стайков е задържан за 24 часа

Собственикът на " Винпром Карнобат " Миню Стайков е арестуван за 24 часа. Специализираната прокуратура проверява бизнеса му за данъчни закононарушения и пране на пари. Заместник- основният прокурор Иван Гешев позволи, че е допустимо до края на деня на Стайков да бъдат повдигнати обвинявания. Сред арестуваните още е синът на кмета на Карнобат.

Още детайлности по тематиката - гледайте във включването на Иво Никодимов.

 © Българска телеграфна агенция
Разследването на компаниите на Миню Стайков е почнало още през месец юли, когато в Карнобат при акция на профилираната прокуратура и ГДБОП е разкрита незаконна фабрика за произвеждане на цигари. Тогава няма арестувани, защото във фабриката са открити единствено служащите, водач на ТИР, в който е товарена продукцията и така наречен " отцепка ", която е осигурявала маршрута, по който ТИР-ът би трябвало да премине, с цел да стигне до предназначение.

 © Българска телеграфна агенция  Спецпрокуратурата влезе във Спецпрокуратурата влезе във "Винпром Карнобат ", "Сис Индъстрийс” и "Топаз Мел "
Специализираната прокуратура прави следствени дейности в офиси, находящи се в във „ Винпром Карнобат “ ООД, „ Сис Индустрийс “ ООД и „ Топаз Мел “ ООД, с...

Разлседващите тогава стартират да търсят кои са скритите притежатели на тази фабрика, както и какво е ставало с приходите, по този начин стигат до данни и веоятно доказателства, че тези пари са " прани " през компаниите " Винпром Карнобат ", " Сис индъстрис " и " Топаз Мел ", които са свързани с предприемача Миню Стайков.

Самата постройка, в която е била фабриката за цигари, е била благосъстоятелност на сина на кмета на Карнобат.

За момента арестуваните са към 10 индивида.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР