Собственикът на Уолтопия и на платформата Окшънайз Ивайло Пенчев е

...
Собственикът на Уолтопия и на платформата Окшънайз Ивайло Пенчев е
Коментари Харесай

Ивайло Пенчев се оплака от КФН пред европейския финансов регулатор

Собственикът на " Уолтопия " и на платформата " Окшънайз " Ивайло Пенчев е подал тъжба против Комисията за финансов контрол (КФН) пред европейския финансов регулатор - EIOPA. Това заяви самият Пенчев в писмо до медиите.

" КФН, замотахте се! Проверката продължава да е без резултат повече от месец и половина след законния период. И тъй като нямам властта да ви санкционира или уволня, пуснах тъжба против вас в EIOPA.
Да забележим какво ще кажат те ", написа той в известието.

Причината за жалбата е, че комисията към момента не е излязла с решение по почналата в средата на април инспекция против " Окшънайз " АД. Тя е по сигнал на Асоциацията на застрахователните брокери, които настояват, че не може през платформата да се подписват покупко-продажби за застраховка без компанията да има осигурителен лиценз, публикуван от Комисията.

Наскоро Пенчев стачкува, че инспекцията не приключва в точния момент - в границите на месец, и подлага на критика регулатора, че не работи експедитивно.

В допълнение основателят на онлайн платформата за търгове е отправил питане към съответните управляващи във Англия дали е допустимо " Окшънайз " да стартира бизнес на тяхна територия " без лиценз от тяхното КФН ".

" ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ДА ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ МОЖЕ!? ЩОТО РЕГУЛАТИВНАТА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) РАМКА Е ЕДНАКВА.
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ? А ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ ОБЯСНЯВАТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТОГАВА!? ", заключава Пенчев.

Когато даде публичност на инспекцията той разгласи, че лицензът за осигурителен брокер коства " джобни пари " и не е проблем да го заплати, само че платформата му е " табло за разгласи " и надлежно няма потребност от лиценз за активност, каквато на процедура не прави.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР