Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев коментира много от актуалните теми,

...
Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев коментира много от актуалните теми,
Коментари Харесай

Гриша Ганчев: Няма да се откажа от ЦСКА, скоро ще имаме нов стадион, а Бодуров съм го задраскал с дебелия флумастер

Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев разяснява доста от настоящите тематики, които вълнуват “червените” почитатели. След срещата си с част то тях той отговори на въпроси за новия старши треньор Милош Кручич, емлемата на клуба и по кое време “армейците” ще имат нов стадион.

- Господин Ганчев, ще има ли ЦСКА нов стадион?
- Ще има. Документално всичко е в съгласие. Още на идващия Министерски съвет ще бъде гласувно смесено сдружение сред ЦСКА и страната. Предварителното изследване завърши на 15 септември, до 15 март ще стане проектирането. До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички условия на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория. Когато хората идват на мачовете ни, да им бъде удобно и прелестно. Ще бъдат вложени 60 милиона лв. в новия стадион.

- Върна ли си дефинитивно ЦСКА емблемата и активите? - Чакаме кредиторите да си получат парите. И тогава госпожа Дора Милева да пристигна и да съобщи активите, които сме закупили.

- Ще заведете ли иск ЦСКА 1948 да не поставя емблемата, която употребява сега?
- Не ги знам 1948 с каква са. Тази на ЦСКА се върна на " Армията ". Демокрация е - 1948 да си употребяват такава, каквато решат.
- Да поговорим за треньора Милош Крушчич. Той ли е точният човек за поста? - Аз поемам цялостната отговорност за неговото предопределение. Той е с тима от четири месеца и познава чудесно футболистите и ситуацията. Нов треньор в този момент нямаше по какъв начин да вземем. Ще забележим до каква степен ще го докараме. Призовавам почитателите да не сменят треньора след всеки неприятен мач и загуба. Той е младо момче, кадърно. Мисля, че ще се оправи. - Преговаряхте ли със Стамен Белчев, Любослав Пенев или Стойчо Младенов? - С никого не съм преговарял. Кой уважаващ себе си треньор ще пристигна късно? Кой ще пристигна в този момент да вади с голи ръце горещите кестени от огъня?
- Бойкотират ли футболисти на ЦСКА треньорите? - Това са мечти на заболели мозъци. Футболистите са експерти, получават заплати и би трябвало да си ги създават. Нормално е да има спад във формата и върхови моменти, по този начин е в спорта. Важно е треньорът да ги уцели - кои са във върхова форма, те да играят.

- ЦСКА ще има ли рейс? - Ще ви опиша и за рейса. Една година преди търга за емблемата, почитатели от разнообразни фракции пристигнаха при мен и ми обявиха, че най-важното е това - да си вземем емблемата. Казаха - ти вземи нея, ние ще купим рейс. Откриха сметка, в която към днешна дата още има... 57 лв.. Ще купя и рейс.

- И лекар нямате... - Почти на всички места в Западна Европа огромните тимове имат контракти с огромни клиники. Ние имаме с две. Нашите футболисти не употребяват стимуланти и витаминчета. Не ни би трябвало лекар, който да ги дрогира, а по-късно да ги чисти. Ще продължим по този начин, контракт с клиники.
- Бяхте на среща при премиера Бойко Борисов - Вие, Васил Божков, Георги Домусчиев. Обещахте си почтена игра. Вече има ли феърплей във футбола ни? - ЦСКА постоянно е играл и ще играе ферплей. За другите аз не давам отговор.
- Днес Борислав Михайлов най-сетне си подаде оставката като президент на БФС. Вашият коментар? - Браво на страната! Днес видяхме, че в страната има държавници. Видяхме го в лицето на Бойко Борисов и министъра на спорта - Красен Кралев. Показзаха нулева приемливост към корумпираните изчадия. Това е бъдещето! Държавата би трябвало да отвоюва футбола. Защото ставаме за смях на целия свят, към този момент сме даже зад Джибути.
- Кой е любимецът Ви за заместител на Михайлов? - Нямам подобен, не е моя работа. Само да е човек, който желае да работи и да развива футбола ни, да не пречи, да е способен. Да не се напива до 11:00 часа. Батето, лека му пръст, беше единствен - можеше да пие по 24 часа в денонощието, само че не го хващаше. Трябва да се постановат младите. Това ни беше огромната битка - на мен и Наско Сираков, от доста години е по този начин. Със зъби и нокти се борихме това да стане. Трябва да има явен павилник във футбола ни.

- През тези години минавало ли Ви е през мозъка да се откажете от ЦСКА?
- Няма да се откажа! Няма причина да го направя. Обичам футбола, обичам си тима. Имаме си цели с колегата ми Инджов и си ги гоним. Инвестирахме немалка сума, продължаваме да го вършим. Дадохме задоволително пари, естествени пари. Проектът ни е като от книгите - добра база, отлична школа, за знамение и приказ, нов и съвременен стадион, красавец... Това е!
- Феновете желаят и титли... - И аз ги желая.
- Кога ЦСКА ще стане първенец? През предишния сезон бяхте близо даже до дубъл... - Ако можех да върша футболни прогнози, щях да съм Джеф Безос и Бил Гейтс в едно. Победите носят наслаждение, огромно благополучие носят. От загубите ни боли, само че и тях ги има.
- Николай Бодуров завърши ли с ЦСКА? - Задраскал съм го с дебелия флумастер.
- И него след Галчев... - Това е ситуацията! Когато от едната страна има положително отношение, уместност, угриженост, а от другата прищевки и негативизъм - по този начин се получава. Не желая да съм обкръжен от неточни хора.

- Друг върви ли по пътя на Бодуров? - Ако тръгне, ще се чуе. efbet Лига 13 кръг, неделя 20 октомври  Локомотив (Пловдив) 17:45предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР