Собственикът на телевизия Европа Добрин Иванов, който се занимава с

...
Собственикът на телевизия Европа Добрин Иванов, който се занимава с
Коментари Харесай

Името на собственика на българска телевизия се появи в световен банков скандал

Собственикът на телевизия " Европа " Добрин Иванов, който се занимава с търговия с оръжие, е забъркан в международния банков скандал FinCen. Става въпрос за абсурда, при който изтекоха хиляди документи, показващи съмнителни транзакции и финансови интервенции, осъществявани от най-големите банки в света –!
Според в уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ ", Иванов е забъркан в така наречен дело " Магнитски " (кръстено на умрелия в съветския арест юрист, откакто подава сигнали за, обвързвана и с " Газпром " ).
 FinCEN Files: Северна Корея пере пари през американски банки FinCEN Files: Северна Корея пере пари през американски банки
Северна Корея е изпълнявала комплицирана скица за пране на пари в продължение на години, като е употребила поредност от „ кухи “ ком...
Освен по FinCen, информация за Иванов има и от Италия – по така наречен дело " Волонте ". Три превода за общо 1 096 921 евро постъпват в сметката на българската компания " Трансмобил " в Инвестбанк за интервала януари – юли 2015 година Те идват от сметка на компанията Solidstar Worldwide в Danske Bank – Естония. Това наподобява обвързвано с, в която се появи името на брачна половинка на Ирина Бокова – Калин Митрев. Причината – Solidstar попада тъкмо в това следствие, направено от интернационална журналистическа организация.
В Италия делото " Волонте " е обвързвано тъкмо с Азербайджанската връзка – обект на следствие е политикът Лука Волонте, а Международният консорциум на проверяващите публицисти (ICIJ) даде детайлности за случилото се и преводите на Solidstar Worldwide към " Трансмобил ". Управител на " Трансмобил " е точно Добрин Иванов. А по времето, когато получава преводите, " Трансмобил " е благосъстоятелност на предприемача Добрин Иванов и на някогашния шеф на оръжейния цех " Дунарит " Пламен Симеонов.
" Биволъ " обаче твърди, че и американското финансово разузнаване демонстрира интерес към активността на Solidstar. И прибавя, че влизането на Добрин Иванов в телевизия " Европа " съвпадало с времето, по което имало преводи от Solidstar към " Трансмобил ".
Добрин Иванов е едноличен притежател на телевизия " Европа " от 2017 година, където изпълнителен шеф е острието-анализатор на ГЕРБ Георги Харизанов. Преди това тя беше благосъстоятелност на евродепутата от ГЕРБ Емил Стоянов, а Иванов влезе в нея през 2015 година като съсобственик. Кой е Георги Харизанов –!
 Българската кралица на криптовалутата е прибрала милиарди в схеми с банкови колоси Българската кралица на криптовалутата е прибрала милиарди в схеми с банкови колоси
Някои от най-големите банки в света са разрешили транзакции на мръсни пари на обща стойност два трилиона $. Това оповестява в свое р...
По-интересното е, че Иванов влиза в малкия екран посредством компания " Дипи ", а " Капитал " извади информация, че тя е обвързвана с офшорката " Виафот ", която се трансформира в централно настоящо лице по - заводът дълго време беше следен от КТБ и Цветан Василев. И до през днешния ден, притежател на оръжейната компания " Емко ", твърди, че русенският цех е негов, само че непрекъснато има спънки от страната за бизнеса му и то точно поради частна интервенция. " Виафот " е свързвана с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. А " Дипи " е медиатор във верига цесии, посредством които взимане за близо 47 млн. лева от " Дунарит " мина във " Виафот ", само че стремително преди 3 години. Припомняме, че против Гебрев имаше опит за нападение – той беше токсичен. Това се случи в края на април и средата на май 2015 година – имаше два опита, а Solidstar е превела на три транша малко под 1,1 млн. евро на " Трансмобил " в интервала януари – юли 2015 година – през " Инвестбанк ".
" За всички преводи е посочен като претекст " Споразумение за комисионна от 25.08.12, Частично заплащане за AZ/STI-017 ”. Тези данни не са изчерпателни и не може да се твърди, че това е цялата сума получена от " Трансмобил ", нито, че парите са постъпвали от Solidstar единствено през този интервал и единствено от тази сметка ", написа " Биволъ ". И прецизира, че съгласно формален отговор на " Инвестбанк " към днешна дата Solidstar няма сметки в банката.
" За следствието на възможни закононарушения и тяхното доказване са оправомощени други органи и институции, а отговорностите на банките са да осведомят тези органи в случаите, при които имат основателни подозрения за необоснован генезис на средствата при осъществяваните от клиентите парични прехвърляния. При закъснение в изпълнението/ несъблюдение на паричен трансфер, при който съпровождащата го документи е изцяло изрядна, се поражда доста висок риск за банките, заради обстоятелството, че клиентът има право и може да предяви правосъдни искове, произлизащи от ЗПУПС /Закона за платежните услуги и платежните сметки/ ", споделят от банката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР