Собственикът на свинекомплекса в свищовското село Българско Сливово е завел

...
Собственикът на свинекомплекса в свищовското село Българско Сливово е завел
Коментари Харесай

Собственик на свинекомплекс съди БАБХ

Собственикът на свинекомплекса в свищовското село Българско Сливово е завел дело против Българската организация за сигурност на храните, с което оспорва размера на изплатеното обезщетение за унищожените 18 500 свине, заяви БНР.

През август промишлената свинеферма беше наранена от болестта африканска чума по свинете. Според притежателя на свинекомплекса в Българско Сливово изплатената отплата от страната е с един милион лв. по-малко.
Според Лефтер Лефтеров повода за по-ниското обезщетение, поради което е заведено дело във Великотърновския административен съд против Агенцията по храните, е неправилно пресмятане на вредите.
„ Методиката, по която ни беше направена оценката, не е пазарна. В наредбата написа, че би трябвало да бъдем обезщетени по пазарни цени. На база на направени оценки на сътрудници и преизчисляване на нашите животни, които сме унищожили, разликата е някъде към един милион лв. “.

Промишлената свинеферма в Българско Сливово се чака да възвърне активността си през пролетта следващата година, а животни ще бъдат доставени от чужбина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР