Собственикът на „Спейсекс“ и „Тесла“ Илон Мъск твърди, че чиповете,

...
Собственикът на „Спейсекс“ и „Тесла“ Илон Мъск твърди, че чиповете,
Коментари Харесай

Илон Мъск: Чиповете на „Нюралинк“ ще пускат музика директно в мозъка ни

Собственикът на „ Спейсекс “ и „ Тесла “ Илон Мъск твърди, че чиповете, които мистериозната компания „ Нюралинк “ създава, ще разрешат да пускаме музика непосредствено в мозъка си.

През последните дни предприемачът пуска информация на мистериозната стартъп компания, като се чака в идващия месец да разкрие повече за работата на „ Нюралинк “.
„ Тесла “ към този момент е най-ценният производител на коли в света Компанията на Илон Мъск задмина „ Тойота “ по цена на акциите
Според Мъск чиповете, които ще бъдат инсталирани непосредствено в мозъците на хората, ще оказват помощ за управление на хормоналния баланс в тялото и ще усъвършенстват логиката ни.

С основаването си през 2016 година „ Нюралинк “ е най-мистериозната компания, в която е забъркан Илон Мъск. До момента те са имали единствено една обществена презентация за новата технология.

През 2019 година Мъск разяснява на друго събитие, че компанията работи по устройство, което ще прави директна връзка сред компютър и чип, вграден в човешкия мозък. Технологията ще се употребява в началото за хора, които страдат от мозъчни болести като Паркинсон, да вземем за пример, само че крайната цел е тя да бъде налична за всеки искащ.
Илон Мъск: Това бе първата стъпка на човечеството по пътя към Марс Ние ще станем междупланетна цивилизация, само че за задачата са нужни колосални старания, сподели той
Според Мъск това е единственият метод човечеството да остане конкурентно на бързоразвиващия се изкуствен интелект.

По-рано тази седмица предприемачът загатна, че чиповете на „ Нюралинк “ ще могат да лекуват меланхолия и разнообразни пристрастявания като „ изключват “ частите от мозъка, виновни за тези положения.

Експериментални изследвания към този момент са осъществени с животни, като тестването на чиповете върху хора трябваше да се организира тази година, само че към момента не е ясно дали това се е случило или следва.

На 28 август от компанията ще разгласят още информация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР