Собственикът на „Спейс Екс“ и „Тесла“ Илон Мъск Ѝлон Рийв

...
Собственикът на „Спейс Екс“ и „Тесла“ Илон Мъск Ѝлон Рийв
Коментари Харесай

Мъск с решение за депресията - ще стриймва музика с чип директно в мозъка

Собственикът на „ Спейс Екс “ и „ Тесла “ Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, твърди, че чиповете, които мистериозната компания „ Нюралинк “ създава, ще разрешат да пускаме музика непосредствено в мозъка си, предава БТВ.

През последните дни предприемачът пуска информация на мистериозната стартъп компания, като се чака в идващия месец да разкрие повече за работата на „ Нюралинк “.

Според Мъск чиповете, които ще бъдат инсталирани непосредствено в мозъците на хората, ще оказват помощ за управление на хормоналния баланс в тялото и ще усъвършенстват логиката ни.

Илон Мъск към този момент е измежду петимата най-богати в света, №1 остава Джеф Безос

С основаването си през 2016 година „ Нюралинк “ е най-мистериозната компания, в която е забъркан Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,. До момента те са имали единствено една обществена презентация за новата технология.

През 2019 година Мъск разяснява на друго събитие, че компанията работи по устройство, което ще прави директна връзка сред компютър и чип, вграден в човешкия мозък. Технологията ще се употребява в началото за хора, които страдат от мозъчни болести като Паркинсон, да вземем за пример, само че крайната цел е тя да бъде налична за всеки искащ.

Според Мъск това е единственият метод човечеството да остане конкурентно на бързоразвиващия се изкуствен интелект.

По-рано тази седмица предприемачът загатна, че чиповете на „ Нюралинк “ ще могат да лекуват меланхолия и разнообразни пристрастявания като „ изключват “ частите от мозъка, виновни за тези положения.

Експериментални изследвания към този момент са осъществени с животни, като тестването на чиповете върху хора трябваше да се организира тази година, само че към момента не е ясно дали това се е случило или следва.

На 28 август от компанията ще разгласят още информация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР