Собственикът на Септември София - Румен Чандъров - заяви, че

...
Собственикът на Септември София - Румен Чандъров - заяви, че
Коментари Харесай

Румен Чандъров: Нормално е да си асансьор, когато даваш повече шанс на млади български момчета

Собственикът на Септември София - Румен Чандъров - съобщи, че в този живот няма нищо съдбовно, с изключение на гибелта и по тази причина в клуба няма да вършат драми, в случай че отборът не успее да се завърне в Първа лига. Дълго време столичани бяха отпред, само че позволиха няколко неверни стъпки, изключително в Драгалевци, които сложиха на карта промоцията за елита единствено година след изпадането оттова.

Днес Септември, който има към този момент единствено 2 точки задатък пред третия Марек, гостува на Монтана, който пък се бори за присъединяване на бараж. Доскоро наставникът на столичани Николай Митов бе отпред точно на отбора от " Огоста ". Така че за него визитата ще е с по-особен заряд.

" Очаквам победа в Монтана. Ако не задържим позицията си, значи нямаме равнището за Първа лига. Дали ще е съдбовно, в случай че не влезем?! Няма нищо такова. В този живот единствено гибелта е съдбовна. Ако момчетата не влязат в елита, значи не заслужават, какво да направя аз?! Все отново това е спорт, има и противник против теб. Всеки се бори за нещо под слънцето. Не виждам нищо неприятно и по тази причина е толкоз забавно. Да, разумното е да се върнем в елита, само че то до момента не се случи, тъй че очевидно не е толкоз разумно ", разяснява пред " Тема Спорт " предприемачът.

Затова къде би домакинствал Септември София, в случай че завоюва промоция за Първа лига, той направи забавно разобличаване: " Ние ще си играем в Драгалевци. Ще си лицензираме стадиона. Ще сложим бързо ВАР, малко по-късно и осветлението и сме подготвени. Ще играем по ярко, до момента в който стане, ще ни поставят мачовете рано, както вършиха с други тимове. Така че няма проблем в това отношение. За няколко месеца ще създадем и осветлението. Но да клатим краката, преди да сме се качили на магарето, малко не е редно. Така че малко по малко и в случай че съумеят момчетата, добре, в случай че не - значи нямат равнище ".

За връщането на треньора Николай Митов, който за четвърти път в кариерата си пое Септември, Чандъров показа: " Това беше стичане на събитията. Монтана го махнаха и ние го върнахме. Грешките, които са станали до момента, са се случили. Нищо не може да създадем. Времето не е върнал никого. Има два мача до края и каквото стане. Все още държим нещата в свои ръце, от нас си зависи. Бих се доверил на Митов и в случай че останем във Втора лига. Познавам го добре. Смел е. Ще постанова младите, тъй като за мен това е най-важното ".

Собственикът на столичани взе отношение и по тематиката с промените във форматите на Първа и Втора лига. " Нещата постоянно могат да се гледат в два аспекта. По принцип може би най-добре би било броят на тимовете в елита да се понижи, само че, въпреки това - не е. Защото всичко ще се концентрира примерно единствено в София, Пловдив и Варна. Другите хора също желаят да имат първокласен футбол. Затова дано са си 16 отбора в Първа лига. Може би новият формат на плейофите ще направи нещата по-интересни. Трябва моментът, в който да няма кой защо да играе, да се минимализира. Що се касае до Втора лига, там при делене на две групи имаше заплаха едната да е по-слаба, както и да ги разпределиш. И тогава ще има един привкус на неравнопоставеност. Иначе във влизането на дублиращи тимове няма нищо неприятно. Така че на този стадий няма потребност от непотребни огромни придвижвания. Нека да има повече центрове да развиват футбола. Все отново за Втора лига имаше промени в баражите, което е още една алтернатива за влизане, който желае. Защото дано не се лъжем, разликата сред двете равнища е огромна и игрово, и финансово.

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето - да си го позволиш. При нас няма драма. Много се приказва, че Септември е като асансьор. И какво от това. Нормално е да си асансьор, когато даваш повече късмет на млади български момчета. Какво, да давам шансове на емигранти?! Но огромният абсурд е, че в действителност чужденците излизат по-евтино от нашите футболисти и в края на краищата това и бизнес. Така че и тук никой няма право да се сърди. Аз знам кое е вярното и го върша към този момент толкоз години, само че пък, в случай че претенциите на българите са огромни и няма качествени такива, значи и аз ще трансформира малко политиката ".
 Матурата обърка проектите на Септември
Матурата обърка проектите на Септември

Ники Митов се хвана за главата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР