Собственикът на руската наемническа армия Вагнер Евгений Пригожин помоли министъра

...
Собственикът на руската наемническа армия Вагнер Евгений Пригожин помоли министъра
Коментари Харесай

Пригожин се подигра на Шойгу: С оглед на вашия опит на бойното поле Ви моля да пристигнете в Бахмут

Собственикът на съветската наемническа войска " Вагнер " Евгений Пригожин помоли министъра на защитата в Москва Сергей Шойгу да дойде в източния украински град Бахмут.

Бизнесменът изпрати публично писмо, адресирано до ръководителя на силовото ведомство.

" Уважаеми господин Шойгу, сега подразделенията на частната военна компания " Вагнер " управляват 95% от територията на селището Бахмут и не престават дейностите си за неговото освобождение ", уточни предприемачът.

" По фланговете, където са ситуирани елементи на Въоръжените сили на Руската федерация, съперникът организира редица сполучливи контраатаки ", уточни още шефът на " Вагнер ", съобщи Новини.бг.

" С оглед на усложнената оперативна конюнктура и имайки поради Вашия опит на бойното поле, Ви апелирам да пристигнете в град Бахмут и да оцените на място създалата се обстановка ", добави предприемачът.

" Благодаря Ви авансово и разгадавам на Вашето подпомагане. С почитание: Евгений Пригожин ", с тези думи приключи писмото си предприемачът.

Пригожин от няколко месеца подлага на критика съветското военно управление, че не доставя на Вагнер нужните на наемниците количества муниции. Според него поради минуса на муниции бойците му дават безсмислени жертви.

Анализ, изработен от екипа на novini.bg, сподели, че писмото на Пригожин носи подигравателен темперамент, като загатва " опита на бойното поле " на министъра.  Шойгу, макар че е със званието армейски военачалник, през цялата си кариера не е взел участие в директни бойни дейности.

Писмото виж в оригинал тук 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР