Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин разясни

...
Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин разясни
Коментари Харесай

Шефът на ЧВК Вагнер: Под Бахмут има подземни градове, които крият войски и танкове

Собственикът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин обясни за какво желае контрола над украинския град Бахмут в Донецка област. По думите му, Бахмут и разположеният наоколо Соледар крият " подземни градове " от минни галерии, в които могат да се укриват освен огромни групи бойци, само че и танкове и други бронирани машини. Това ги трансформира в " сериозен логистичен център " с неповторими отбранителни системи.

Артилерийска пукотевица отекваше през днешния ден по съвсем обезлюдените улици на Бахмут, станал епицентър на най-ожесточените сражения в сегашната фаза от войната в Украйна. Сраженията не престават, макар оповестеното от Москва едностранно прекъсване на огъня за православната Коледа, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Според украинските управляващи вследствие на обстрела са починали двама цивилни, а други 13 са били ранени.

Светлината на безоблачното небе и снежната завивка ненапълно скриват разрушенията, нанесени на града, зарязан от по-голяма част от своето наброяващото близо 70 000 души довоенно население, отбелязва Ройтерс.

Руските сили обсаждат града от повече от пет месеца, само че към този момент без необикновен триумф, показва Ройтрес.

" Черешката на тортата е системата на Соледар и Бахмут, която в действителност съставлява мрежа от подземни градове. Тя освен има потенциал да подслони огромни групи от хора на дълбочина от 80-100 метра, само че и танкове и бойни машини на пехотата също могат да бъдат ситуирани там ", сподели Пригожин.

Ситуацията там очевидно прилича крепостта на украинските сили в подземията на металургичния цех " Азовстал " в Мариупол, която съветските войски превзеха на 21 май след упорита тримесечна блокада.

Докато съветските войски последователно установяваха надзор над стратегическия град на Азовско море посредством непрестанни бомбардировки и обсада, последните бранители на Мариупол се укриха в " Азовстал ", под който има обширна подземна мрежа от бункери и тунели.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР