Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин разкритикува

...
Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин разкритикува
Коментари Харесай

Пригожин критикува губернатора на Санкт Петербург и настоява за разследване срещу него

Собственикът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин разкритикува губернатора на Санкт Петербург Александър Беглов, съобщи ДПА. Агенцията отбелязва, че това става на фона на битка за власт в родния град на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През.

Пригожин назова Беглов " чувал с сган ", който няма място в града, и още един път изиска престъпно следствие против губернатора, който е член на ръководещата партия " Единна Русия ".

Беглов ръководи града от 2018 година, в началото като краткотрайно и.д. губернатор, а след избирането си на локалните избори през 2019 година и като титуляр на тази служба.

Беглов неведнъж е ставал обект на офанзиви от страна на Пригожин, който е авторитетен предприемач.

Последните нападки от през вчерашния ден обаче бележат ескалация на спора сред двамата, откакто Пригожин упрекна губернатора в Телеграм, че лъже обществеността и не се грижи за ситуацията със сигурността в града. Беглов към този момент не е дал отговор на нападките.

Пригожин разкритикува губернатора, обвинявайки го, че не прави нищо след атентата против прокремълския боен блогър Владлен Татарски, чието същинско име беше Максим Фомин.

Фомин, който беше разгорещен покровител на съветската инвазия в Украйна, беше погубен, откакто предходната неделя на събитие в кафене, благосъстоятелност на Пригожин, жена му дала статуетка, която по-късно експлодирала.

При гърмежа бяха ранени 40 души, а дамата, внесла експлозива в кафенето, беше задържана, написа Българска телеграфна агенция.

" Беглов не оказа никаква помощ след тази терористична офанзива. Нещо повече, считам, че той носи виновността за това, че в града няма сигурност, тъй като в случай че имаше такава, това можеше да бъде избегнато ", сподели Пригожин.

Той добави, че правоохранителните органи би трябвало да се заемат с Беглов. " Той е безусловно ненужен за този град ", добави Пригожин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР