Собственикът на промоутърската компания Combat Promotion - Георги Анадолов беше

...
Собственикът на промоутърската компания Combat Promotion - Георги Анадолов беше
Коментари Харесай

Георги Анадолов пред ТОПСПОРТ: Бойци от Бразилия, Португалия и Германия идват в Арена Армеец, очаквайте и големия Боб Сап!

Собственикът на промоутърската компания Combat Promotion - Георги Анадолов беше специфичен посетител в студиото на ТОПСПОРТ . Президентът на бойната верига Spartacus Fighting Championship показа любопитни детайлности за идното огромно събитие на организацията - SFC 6. Галавечерта ще бъде извършена в столичната " Арена Армеец " на 13.01.2018г., като по всяка възможност ще се трансформира в една от най-големите в страната за цялата последваща година.

Очаква се сериозна претовареност на мултифункционалната зала, като феновете ще станат очевидци на над 15 срещи в разнообразни бойни стилове, измежду които ММА, К1, кикбокс и муай тай. Част от конфликтите ще бъдат за купите на SFC в обособените категории, като с изключение на някои от най-хубавите състезатели у нас, в осмоъгълника ще влязат и представители на потвърдили капацитета и затвърдили реномето си в смесените бойни изкуства страни, измежду които и Холандия.

Очаква се специфичен посетител на събитието и съдия в главната борба за вечерта да бъде ММА-звездата Боб Сап.



Предлагаме на вниманието ви главните акценти от изявлението ни с Георги Анадолов:

Г-н Анадолов, какви са съответните Ви упования за огромното събитие, което организирате на 13.01? Защо избрахте тъкмо " Арена Армеец "?
Очакванията ни за събитието са такива, каквито са и постоянно, без значение дали става дума за мотив от фолклорен или състезателен темперамент. Опитваме се да придадем един характерен образ на събитията си, които да носят несъмнено обръщение към всеки наш участник и фен. Очакванията ни са огромни. Никога не залагаме просто на пълнежа. Търсим добър, висок краен резултат. Именно поради това избрахме " Арена Армеец ". Трудна задача е да напълним сходна сцена, само че съм спокоен, тъй като знам какво към този момент имаме зад тила си.

Това е следващата грандиозна вечер, която Combat Promotion провежда. Предишната се състоя на площад " Батенберг " в столицата. Тя е била следена от над 1,5 млн. фенове по целия свят. Коректна ли е информацията ми?
- Точно по този начин. Направихме лайв стрийминг на самото събитие и достигнахме границата от 1 600 000 гледания в действително време. Това беше добър резултат, само че никога не ни лимитира. Гоним все по-сериозни достижения.

 Арената на бойните изкуства SFC'5 - величествен шоу театър
Арената на бойните изкуства SFC`5 - величествен шоу театър

Невиждана галавечер на площад " Батенберг ", празник на " Несломимия военен дух "

Този път ще предложите на вниманието на аудиторията няколко нововъведения, които бих желал да обсъдим. Да речем, ще бъде извършен шампионат в категория до 66 кг.
- При предходното събитие не можехме да си позволим нещо сходно, защото бяхме на открито. Средата, в която работихме, не беше толкоз следена. Зависехме и от атмосферните условия, въпреки всичко. За мен беше значимо всички участници да усетят атмосферата. Шоуто, страстта и всичко, което се включва. Идеята на този шампионат е, че поради всеобхватността на събитието ни, вероятността момчетата, които вземат участие да бъдат видяни и от други вериги е доста огромна. Нямам опция в главната карта да включа всички състезатели. Именно поради това направихме шампионата. За да може всички, които си заслужават внимание, да получат време и опция за изява. А и да се даде опция на клубовете да вземат участие. Да не бъде просто състезател, който натрупа позитиви единствено на личното си име. Всеки потегля от някаква насочна точка. Заобиколен е от екип от хора, които се включват в подготовката му. От клуб. Така че желаеме да се обърне внимание и на самите клубове.

Отново ще забележим в деяние Даниел Илиев. Можем ли да кажем, че той към този момент публично се наложи като едно от огромните ни имена в страната, а за какво не и зад граница?
- Аз съм доста благополучен. Това е огромна победа за Дани. Не единствено с резултата, който реализира, само че и с обстоятелството, че той продължава да работи старателно, без да се главозамайва от светлината на прожекторите. Той знае за какво светят те. Заради неговите качества. Но в случай че той нямаше тази степен на самоосъзнаване, би тръгнал по пътя на доста хора преди него. И да не помни, че светлината е не поради него самия, а поради това, което прави и умее. Защото когато това се случи и забравиш, внезапно виждаш, че светлината става все по-плаха и по-плаха.

 Даниел Илиев пред ТОПСПОРТ: Готов съм за победа на SFC 6, а Деян Топалски го чака нокаут!
Даниел Илиев пред ТОПСПОРТ: Готов съм за победа на SFC 6, а Деян Топалски го чака нокаут!

" Организацията на галавечерта през юни беше съвършена и изпипана до последния подробност "

Колко общо конфликта ще можем да забележим и кои от тях ще бъдат за купа на организацията?
- Основните имена в картата са известни от много време, най-малкото тъй като са притежатели на купите в съответните категории. Иначе имаме и срещи, които доуточняваме. Щастлив съм, че този път ще можем да наситим картата с българско присъединяване и за всяка една от купите да имаме български кандидат. Като българин, бих се гордял да развеем нашия байрак. Като промоутър обаче нямам право на пристрастия. Именно поради това залагам на хора, които не са подвластни от мен. Говоря за реферите на мачовете. Надявам се българите да побеждават, само че стартира ли събитието споделям по този начин: " Нека по-добрият победи ". Ще доминират ММА-двубоите. Имаме среща за купата до 70 кг. Там ще забележим чужденец с много сериозна визитка, който идва непосредствено с победа от " Белатор ". Ще включим два мача и в К-1 за купа. До 75 кг имаме българско присъединяване, в лицето на изявен наш състезател Сергей Александров. До 84 кг известното име Дани Илиев ще се изправи против носителя на купата. Тази опция Даниел я завоюва в предходното издание на конкуренцията - SFC 5. В останалата част от боевете ще забележим много мощни конфликти, които ще излъчат идващите участници и кандидати за купите ни.

И този път ще станем очевидци на срещи, с присъединяване на някои от най-реномираните бойци от съществено развитите, във връзка с смесените бойни изкуства, страни. Включително от холандската школа.
- Представителите на холандската школа ще доведат момчета, които ще вземат участие в някои от конфликтите, които са " черешката на тортата ". Освен тях имаме участници от Бразилия, Португалия, Германия - от целия свят. Подбрали сме ги, с цел да бъдат задоволително атрактивни, а и с цел да може българските бойци да ревизират какъв е обсегът на техните действителни качества.

 Снимка 298334

Успявате да привлечете вниманието на сходни клубове и състезатели, макар че страната ни не е измежду най-атрактивните бойни дестинации.
- Първото нещо, което оказва въздействие, е самочувствието. Ние по никакъв метод не отстъпваме пред останалите. Но би трябвало и солидна основа на това самочувствие. Която да можеш да я покажеш пред останалите. Смятам, че ние към този момент натрупахме тази основа. Екипът, който я гради, може да притегли всеки един играч на международно равнище.

По традиция във Вашите събития залагате на българското. На подчертаването и акцентирането на духа, историята, културното завещание на България. Вярвам, че и този път няма да изневерите на стила си.
- За нас този метод не е традиция. Това са нашите корени. Ако човек загуби себе си, губи и връзката с корените си. Но те в никакъв случай не се губят. И аз, и целият екип зад мен знаем, че българските събития постоянно ще носят българските претекстове. Не тъй като това е традиция. А тъй като това е концепцията, която гоним. Патриотизмът не е нещо, което би трябвало да се изкаже. Патриотизмът и родолюбието не се нуждаят от доста приказки, а от дейности. Но не може и всички да са войводи. И всеки да е преди всичко. Целта е да постигнеш успеха, първото място. Но това не е единствената алтернатива. В доста случаи второто и третото място са по-важни за израстването на един състезател. Ние би трябвало да търсим резултата от това, което вършим. Той ще пристигна. Може би не при нас, може би не и в идващото потомство, само че ще пристигна. Смятам, че ние вземаме образец от състезателите си, както и те от нас. Това е съвместен развой. Моята цел, като промоутър, е аз да предпочитам верния човек, който да работи с нас. Този верен човек не е наложително да бъде единствено най-големият състезател. Аз имам четири деца и моят принос към това общество би трябвало да бъде образец. Който да донесе нещо по-хубаво на следващия ден. Не през днешния ден, а на следващия ден. И когато го гоним това на следващия ден, е доста значимо какви хора построяваме за идоли на своите деца. Аз залагам на същинското и на индивида, във всеки един от спортистите ни. Не разгадавам единствено на благосклонността. Искам хората към мен да са естествени и да търсят и разпростират своята нематериалност. Не става дума за понятието единствено в някакви тесни, чисто религиозни рамки. Говоря за себеотдаването и същинската същина на хората към нас. Аз, а и всички промоутъри изобщо, поемаме огромна отговорност към всички участващи състезатели. Да им предоставим вярната платформа за изява. За да може те да градят, а не да разграждат. Да надграждат спорта, а по този метод и самите себе си.

 Снимка 322194
Източник:

Като притежател на ММА-верига, срещате ли спънки при промотирането на събитията, които организирате? Важи ли към момента схващането, че ММА наложително е обвързван с нещо надали не " варварско " и рисково? Или към този момент е преодолян този " предел " във възприемнаето на смесените бойни изкуства като естествен спорт от аудиторията?
- В този случай не диря повода някъде на открито, а вътре в самите нас. За да има публиката такова мнение за бойните спортове, значи то е било основано. Вината за това е на всички нас, които участваме в този развой. Отговорността това да се промени отново е единствено наша. Трябва да работим дружно. Не приказваме единствено за нашето събитие, а за всички, свързани с този спорт. Не става дума просто за напълването на една зала. Това може да се случи по доста разнообразни способи. Но приказваме за друго. За увличането на публиката, която да съобщи посланието ни на тези към тях. Които даже не са заинтригувани от бойните спортове. Ако всички са ориентирани единствено в тази сфера, кой ще тренира лека атлетика, шахмат и така нататък? Ако публиката ни счита за безчовечен и недодялан спорт, то ние би трябвало да помислим за какво се е стигнало до това. И по какъв начин да го променим. Защото не бърка единствено оня, който в никакъв случай не стартира нищо. Всички бъркаме. Но въпросът е да помислим по какъв начин можем да подобрим обстановката. Да забележим какво вършим през днешния ден, с цел да са по-добре нещата по-късно. Това, което схваща публиката е това, което вижда.

 Снимка 327602
Източник:

Давате опция и цялостна независимост на бойците, които се състезават във вечерите на SFC да вземат участие и в други сходни надпревари, проведени от разнообразни промоутъри в страната и зад граница. Това е позитивно и за самите тях, тъй като имат опция да израстват професионално и да натрупат спомагателен опит.
- Този въпрос излиза от рамките на спорта. Трябва всички хора да бъде по този начин широкоскроени. Трябва всички да сме наясно, че надписът над Народното събрание не стои там просто за декорация. Че не е пропуснат. Или пък е комплициран, с цел да си подсещаме нещо, когато усетим, че нищо не зависи от нас. Той е на мястото си, с цел да си припомняме, че дружно можем повече. В бойните спортове разчиташ на себе си, когато се качиш на кръга. Но за триумфите си ти дължиш доста и на целия собствен екип, който е зад тила ти. Това е моментът, в който човек би трябвало да се замисли, че екипът прави успеха. Ако разгърнем тази тактика и я използван в целия си живот, ще реализираме доста. Когато изпъкваме единствено на база неуспехите на останалите, ние в действителност изобщо не изпъкваме. Но когато човек изпъкне и дърпа останалите със себе си, даже да не изпъкнем пред тази персона, ние ще бъдем доста пред другите. Там е ключът. Заради това в никакъв случай не лимитирам спортистите си да вземат участие и в други събития. Това е нужно. Ние просто би трябвало да работим. Наслагваме дребните събития към нас, дребните известия, които получаваме и нещата се получават.

 Снимка 298335

Говори се, че ще забележим и известна персона от международна големина в " Арена Армеец ". Бихте ли споделил детайлности по тематиката?
- В договаряния сме с много хора. Едно от имената, които мога да потвърдя, че сигурно ще участва, е Боб Сап. Една персона, която не е просто единствено налична в спорта, не просто участва в него, само че е любопитна от позиция и на целия шоубизнес. Това е човек, който сигурно ще провокира още по-голям интерес към събитието, което организираме в България. Идеята е той да е рефер на главния мач. С това приносът му към събитието ще е огромен. Защото около неговата поява хората ще го виждат, само че по този начин ще видят и всички към него. Не в страната, а на международно равнище.

 Снимка 327620
Източник:

Как успявате да комбинирате Лондон и София, Англия и България и да държите всичко под надзор?
- И мъчно, само че и елементарно. Трудно, тъй като би трябвало да се лиша от фамилията си, когато съм там. Иначе пък съм надалеч от организацията тук. Лесното идва от това, че когато човек е съсредоточен напълно, не се замисля. Гониш задачата си и не мислиш за самия себе си.

Какво бихте поискал на нашите консуматори?
- Искам да пожелая на всички да се усмихваме. По-често, даже и без да има причина. И да бъдем положителни.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР