Собственикът на Пощенска банка - Юробанк, обяви, че е приключил

...
Собственикът на Пощенска банка - Юробанк, обяви, че е приключил
Коментари Харесай

Юробанк купи българския бизнес на Банка Пиреос

Собственикът на " Пощенска банка " - " Юробанк ", разгласи, че е завършил съглашението за придобиване на българския бизнес на Банка " Пиреос ".
Към септември 2018 година Банка Пиреос България има активи от 1,7 милиарда евро, кредитен портфейл от 820 милиона евро и депозити в размер на 1,3 милиарда евро. Банката развива активност в банкирането на дребно и главно в корпоративното банкиране посредством клонова мрежа от 70 клона и с над 900 чиновници.
Сделката ще затвърди позицията на " Пощенска банка " на българския банков пазар, като по този метод банката ще има предстоящ пазарен дял от над 10% и ще бъде на трето място по мярка на кредитния портфейл. След приключването на договорката Пощенска банка ще има активи на обща стойност над 5 милиарда, капитал от над 600 милиона евро и, след реализирането на предстоящите синергии, доходи преди хранителни запаси и чиста облага в размер надлежно на над 150 и над 70 милиона евро. Отделно от това, банката ще резервира солидните си коефициенти на финансова адекватност и ликвидност, се показва в формалното известие.
Стойността на акциите е 75 милиона евро, като след приключването на договорката отражението върху капитала от първи ред на Юробанк ще бъде минимално в размер на 14 базисни точки, а след реализирането на предстоящите синергии, договорката се чака да има позитивен резултат върху капитала.
Приключването на договорката е обект на утвърждение от съответните регулаторни и надзорни органи и се чака да завърши през първото тримесечие на 2019 година.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР