Собственикът на Пощенска банка купи бизнеса на Пиреос в БългарияВ

...
Собственикът на Пощенска банка купи бизнеса на Пиреос в БългарияВ
Коментари Харесай

Собственикът на Пощенска банка купи бизнеса на Пиреос в България

Собственикът на " Пощенска банка " купи бизнеса на " Пиреос " в България

В резултат финансовата институция на " Юробанк " ще стане трета по величина у нас. " Юробанк " разгласи, че завърши съглашението с " Пиреос банк " за придобиването на българското й поделение, оповестиха от финансовата институция.

" Юробанк " имат " Пощенска банка " у нас. Стойността на акциите на " Банка Пиреос България " е 75 млн. евро, като тя има активи за 1,7 милиарда евро, кредитен портфейл от 820 милиона евро и депозити в размер на 1,3 милиарда евро, 70 клона и над 900 чиновници.

" Сделката ще затвърди позицията на Пощенска банка на българския банков пазар, като по този метод банката ще има предстоящ пазарен дял от над 10% и ще бъде на трето място по мярка на кредитния портфейл ", се показва в формалното известие.

" Инвестбанк " дефинитивно закупи по-малката банка на Цветан Василев

Преди няколко месеца стана ясно, че " Пиреос " възнамеряват отдръпване от България, Румъния и Сърбия за понижаване на неприятните заеми.

След придобиването " Пощенска банка " ще има активи за над 5 милиарда евро, капитал от над 600 млн. и чиста облага от над 70 млн. евро.

Приключването на договорката е обект на утвърждение от съответните регулаторни и надзорни органи и се чака да завърши през първото тримесечие на 2019 г.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР