Собственикът на Полимери Девня Николай Банев обвини премиерът Бойко Борисов,

...
Собственикът на Полимери Девня Николай Банев обвини премиерът Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Николай Банев обвини Борисов "за затриването" на "Полимери"

Собственикът на " Полимери " Девня Николай Банев упрекна министър председателят Бойко Борисов, че с дейностите или бездействието си е довел до съсипването на едно дружество, за което е имало бизнесплан за сполучливо развиване. С пост в страницата на семейство Баневи във " Facebook " той дава отговор на изявления на министър-председателя от през вчерашния ден, че в тази ситуация става дума за " обеден обир ". " Всичко това е разграбено и унищожено, а пък притежателите имат " Мерцедес " и " Майбах " и ни дават оценка ", сподели Борисов.

В просторно изложение Банев показва, че макар " измените по отношение на Полимери ", след приватизацията през 1998 година в предприятието са били направени съществени вложения, закупени са нови съоръжения и е квалифициран " огромен капиталов проект с обезпечено финансиране ".

" Агенцията за вложения издаде през 2007 г на " Полимери " Сертификат за вложител клас " А " - с вложения над 70 милиона лв.. Бяха издигнати два когенерационни модула с мощ 11 мегавата. Беше закупена нова френска апаратура за 120 000 т солна киселина. Беше закупен нов супер мощен хлорен компресор от " Сименс ". Бе построена революционна апаратура за суха солна киселина, апаратура за техническа сол. Беше приключена нова апаратура за пластизоли. Тези вложения могат ли да се окачествят като " плячкосване " на завода?, пита Банев.

Той акцентира, че същинските проблеми пред " Полимери " идват с поемането на властта от първото държавно управление на Бойко Борисов, като изброява осем случая, довели до съсипването на завода. Сред тях са " прекратена по бандитски метод връзка на " Полимери " с националната и европейската железопътна мрежа ", " невиждани ромски нападения и обири в големи размери под бездействащия взор на локалната полиция ", слагане на " Полимери " от съда във Варна в процедура по неплатежоспособност за 33 000 лв. дълг и други.

Според Банев, имено под управлението на синдика, с " благословията " на съда и на държавните кредитори е почнало физическото заличаване на " голямата инфраструктура на " Полимери " и разпродажбата на безценица на многомилионните активи на сдружението ".

" Не мога да отрека, че Вие персонално ме приехте два пъти, с цел да се запознаете с проблемите на " Полимери ". Но резултатите от тези срещи са видни с невъоръжено око:
- завършек на неорганичното химическо произвеждане в България;
- 2000 експерти от този комплициран бранш - на улицата;
- заличаване на изграждана 60 години инфраструктура;
- затриване на осъществени вложения и ноу-хау и практическа възбрана за развиване на този значим бранш за българската икономика;
- импорт на всичко, създавано от " Полимери " с родни първични материали, сила и експерти - от чужбина ", написа още Банев.

Той показва вяра, че при възможното следствие на разграбването на сдружението ще бъде регистрирано, че то е почнало след оповестяването на " Полимери " в неплатежоспособност, откакто на вложителите и бил неразрешен достъп до завода. " При инспекцията ще Ви се наложи да установите тъкмо това. Тогава ще огласите ли обстоятелствата? ", пита Николай Банев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР