Собственикът на Нюйоркската фондова борса е направил оферта за придобиване

...
Собственикът на Нюйоркската фондова борса е направил оферта за придобиване
Коментари Харесай

Собственикът на борсата в Ню Йорк иска да купи eBay за над $30 милиарда

Собственикът на Нюйоркската фондова борса е направил оферта за придобиване на eBay Inc., която прави оценка интернет пазара на над $30 милиарда, написа The Wall Street Journal, цитирайки свои източници.

Intercontinental Exchange Inc., или ICE, е правила оферти за покупката на eBay и преди и го е направила още веднъж неотдавна. Засега фирмите не водят официални диалози и няма гаранция, че eBay ще се съгласи.

Ако има такава обаче, тя ще бъде голяма. Пазарната капитализация на интернет пазара е съвсем $30 милиарда. Новината увеличи акциите с съвсем 9%. ICE ще би трябвало да заплати и награда над тази цена. По-късно от компанията пристигна и публично удостоверение, а нейните акции поевтиняха със 7,5%.

ICE е заинтригувана от главния бизнес на eBay, само че не и за класифицираното поделение, което компанията обмисля да продаде. Цената му е към $10 милиарда, съгласно източници.

ICE може би вижда опция да употребява софтуерната си експертиза в свързването на купувачи и продавачи, което да увеличи оборота на eBay.

Последната бе пионер в електронната търговия, само че напоследък не съумява да се пребори с съперници като Amazon.com. Компанията се пробва и да се дистанцира от репутацията си на интернет аукцион и да се ребрандира като електронен магазин.

EBay няма непрекъснат основен изпълнителен шеф от септември насам, откакто Девин Уениг напусна поради разногласия с борда.

Миналата седмица компанията регистрира намаляваща облага през последното тримесечие и даде по-слаба от предстоящата прогноза за първите три месеца на 2020 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР