Собственикът на “Винпром Карнобат” Миню Стайков е бил на мушкта

...
Собственикът на “Винпром Карнобат” Миню Стайков е бил на мушкта
Коментари Харесай

Собственикът на “Винпром Карнобат” разследван и от US- посолството! Фирма на Миню Стайков бълвала незаконно фалшив бърбън

Собственикът на “Винпром Карнобат” Миню Стайков е бил на мушкта на американското посолство у нас след една огромна интервенция против хранилища и офиси, свързани с друга от компаниите му “СИС ИНДУСТРИС” ООД.

По време на интервенцията през 2005г. И обиските в офиса на Разузнавателна служба на Великобритания на бул Джеймс Лаучер, както и в складовете на дистрибутори на компанията в Илиянци и Горубляне, са били открити десетки хиляди бутилки алкохол с подправени бандероли. В Илиянци са били открити над 8 хиляди бутилки, а над 10- хиляди- в склад Горубляне.

Освен огромни партиди алкохол, са конфискувани компютри и документи. В отивам на акцията проверяващите се натъкват и на голямо количество бутиилки с бърън- Находката заинтригува посолството на Съединени американски щати. Проблемът идва от там, че компанията Разузнавателна служба на Великобритания не има лиценз за произвеждане на бърбън- тип американско уиски, което се създава най-вече от царевица, и янките постановат наказания на страните, в които техните марки се създават и популяризират по пиратски канали.

По случая са формирани 6 следствени каузи, по които обаче няма нито едно наказан.

Припомняме, че от сутринта Специализираната прокуратура прави следствени дейности в офиси, нахождащи се в във “Винпром Карнобат” ООД, “СИС ИНДУСТРИЙС” ООД и “ТОПАЗ МЕЛ”ООД.

Процесуално- следствените действия-претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на очевидци са в границите на формираното досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери, държане на акцизни артикули без бандерол и пране на пари.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР