Собственикът на Левски Наско Сираков заплаши, че може да не

...
Собственикът на Левски Наско Сираков заплаши, че може да не
Коментари Харесай

Ето какви глоби очакват Левски, ако няма камери на Герена

Собственикът на Левски Наско Сираков заплаши, че може да не допусне камери за идващото домакинство на "сините " в efbet Лига - против Славия на 4 юли. В тази връзка е значимо да се знае планува дисциплинарният устав на Българския футболен съюз, както и кой има телевизионните права съгласно закона за спорта. Ето какво споделят нормативните документи:

Закон за спорта

Член 17, алинея 1, точка 9 : Спортните клубове имат правата за реклама, за телевизионно и радиоразпространение на спортни надпревари, проведени от тях по ред, избран от съответната спортна федерация.

Член 27, алинея 2, точка 8 : Лицензираната спортна федерация има изключителните права за реклама, за радио- и телевизионно разпространяване на всички спортни надпревари, проведени от нея, като предостава на договорна основа % на постъпленията на противоречивите клубове - участници в надпреварата.

Наредба на БФС

Член 28, алинея 18 : ФК-домакин е задължен да оситури условия, въз основа на Закона за физическото образование и спорта и на Правилника за статута на ФК - член на БФС, за несмущавано и гладко излъчването на футболна среща от вътрешния календар, авансово конкретизирана с носителя на телевизионните права, с който БФС има подобаващ контракт.

За нарушаване по алинея 18, на ФК се постанова дисциплинарно наказване по реда на Дисциплинарния устав, като се смята, че тимът на направилия нарушаването ФК не се е явил на футболната среща.

Член 24. (1) Наказания за нарушавания в шампионатите на Първа лига, Втора Лига и Трета лига. На тим, неявявил се в среща от шампионатите и шампионатите на БФС, се присъжда служебна загуба при длъжностен резултат 3:0.

В случай, че футболен тим не се яви на терена, откаже присъединяване във футболна среща, не покрива спортни критерии по лицензиране или отхвърля присъединяване в дадена среща по неуважителни аргументи:

а) при първи случай всред горепосочените – се присъжда служебна загуба при длъжностен резултат с 0:3 и от актива му се лишават 3 (три) точки, като на клуба се постанова и имуществена глоба, както следва:

- за среща от Първа лига - 5000 лева;
- за среща от Втора лига - 2000 лева;
- за среща от Трета лига - 600 лв..

б) при идващ случай всред горепосочените (без да е належащо нарушаването да от същия характер) – постанова се дисциплинарно наказване пренасяне на тима в по-ниско равнище (следващото по низходящ ред) за идната спортно-състезателна година без право да довърши присъединяване си в актуалната спортно-състезателна година (наказанието се дефинира от СТК и се удостоверява от ДК).

в) основателността на аргументите за неявяването се потвърждават пред съответния администриращ орган.

Дисциплинарен устав

Член 44. (1) На ФК, който не обезпечи условия или попречи на телевизионни екипи за осъществяване на отговорностите им, когато телевизионното предаване е в осъществяване на подписан по открития ред контракт с БФС, след отчет на делегата на срещата, се постанова служебна загуба, както и имуществена глоба в размер на 15 000 (петнадесет хиляди) лв., които би трябвало да бъдат импортирани в период преди идната среща. В случай, че се касае за присъединяване в среща от аматьорския футбол, на ФК се постанова имуществена глоба в размер на 1000 (хиляда) лв..

(2) В случая по алинея 1 ФК губи право да получи всички средства, полагащи му се по схемата за систематизиране на сумите, получени по контракта за продажба на телевизионните права за този сезон.

(3) На ФК, който не е сключил контракт с БФС за телевизионното предаване на негови срещи, когато телевизионното предаване е в осъществяване на подписан по открития ред контракт с БФС, се постановат дисциплинарни санкции както следва:

1. Отнемане на 3 (три) точки при положение, че ФК не подписа контракта до първия кръг на първенството;

2. а при положение, че ФК не подписа контракта и след изиграването на срещите от първия кръг на шампионата - пренасяне на тима в по-ниско равнище (следващото по низходящ ред) за идната спортно-състезателна година без право да довърши присъединяване си в актуалната спортно-състезателна година.

(4) Когато контракт за телевизионно предаване е подписан от БФС след започване на шампионата или клубът е поканен за подписване на контракт след началото на шампионата, наказванията по алинея 3, т. 1 и 2, се постановат надлежно, като за първи кръг се смята, кръгът директно идващ, датата на която БФС е поканил клуба да подписа контракт с БФС.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `` + `  ` + decodeURIComponent(obj.title) + ` ` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР