Собственикът на може би последната в света Шкода Супърб 913“

...
Собственикът на може би последната в света Шкода Супърб 913“
Коментари Харесай

Лясковчанин възстанови уникална 80-годишна кола

Собственикът на може би последната в света „ Шкода Супърб 913 “ Радослав Петков работил цели 30 години по реставрацията й и съумял да възвърне 99 % от истинските й елементи. Возилото е създадено през 1937 година и в историята му най-вероятно е записано присъединяване във Втората международна война, осведоми Българска национална телевизия. Радослав Петков от Лясковец споделя, че се сдобил с ретро возилото преди цели 30 години. Намерил го в село Долна Липница, в окаяно и занемарено положение, само че от своя страна това предизвикало интереса му и по този начин бързо договорил цена с тогавашния ѝ притежател.

Радослав самичък е ремонтирал и възстановил всяка част от нея, даже и истинския ѝ цвят, който бил прикрит под 8 пласта багра.
От тази серия в миналото били създадени единствено 300 броя коли, споделя още Радослав, само че по всяка възможност тъкмо от този модел през днешния ден е останала единствено неговата.

Въпреки че е на цели 80 години, автомобилът и до през днешния ден впечатлява с извънредно първокласното си осъществяване. Цялата му структура е от дърво, салонът е кожен, таблото от махагон. А моторът има функционалности, които са екстра даже и за актуалните коли.

Радослав споделя, че откакто 30 години е работил по реставрирането на ретро возилото, най-малко още 80 ще пътуват дружно по пътищата на страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР