Собственикът на Милан Юнхун Ли е обявил фалит, съобщи италианският

...
Собственикът на Милан Юнхун Ли е обявил фалит, съобщи италианският
Коментари Харесай

Китайският собственик на "Милан" е обявил фалит

Собственикът на " Милан " Юнхун Ли е оповестил банкрут, заяви италианският ежедневник " Кориере каузи сера ". Според информацията неговите активите ще бъдат разпродадени на търг в Taobao, което е китайският еквивалент на Еbay.

Още през предходната година, когато Ли купи " Милан ", породиха съмнения към финансовото положение на 48-годишния китаец. Разследвания на " Ню Йорк таймс " и италианския вестник Il Sole 24 Ore разкриха съмнителни обстоятелства към средствата на Ли и негови разногласия с регулаторните органи в Китай.

Преди няколко дни Китайската регулаторна комисия по скъпите бумаги разгласи, че е почнало следствие на противозаконни практики от холдинговата компания на Ли - Shenzhen Jie Ande, поради това, че в продължение на месеци е укривала банкрута си.

През април Ли и водения от него консорциум Sino-Europe Sports Investment Management купи " Милан " от някогашния италиански министър председател Силвио Берлускони за 740 милиона евро. Сделката трябваше да освободи клуба от задължения на обща стойност към 500 милиона, насъбрани през последните 11 години от ръководството на Берлускони.

Оказа се обаче, че огромна част от интервенциите са финансирани със заем. Базираният в Съединени американски щати фонд за частни финансови вложения Elliot Management е дал на Ли 180 милиона евро, с цел да бъде завършена договорката за собствеността, и още 125 милиона за летните прехвърляния, сподели изследване на " Ройтерс " в края на 2017 година

Заемът, който е с рента от 11.5%, изисква от " Милан " да върне 350 милиона евро до октомври 2018 година В противоположен случай клубът рискува да изпадне в несъстоятелност. В края на септември стана ясно, че Ли към този момент е почнал обезверено да търси нови вложители.

В същото време Ли остана единственият вложител в " Милан ", откакто сътрудниците му се отдръпнаха поради рестрикциите на китайското държавно управление във връзка с задграничните придобивки, изключително във футбола.

Разследванията демонстрира, че Ли е бил в несъстоятелност още преди да се реализира договорката за " Милан ". В момента към него има предявени искове от две китайски банки - Jangsu и Canton.

Още през февруари предходната година друга негова компания - Zhuhai Zhongfu, оценена на 60 млн. евро, е била оповестена в продажба посредством търг от съда във Футян, с цел да се покрият задълженията към двете банки. Продажбата обаче е била стопирана поради процедура по обжалване.

По информация на " Ню Йорк таймс " бащата и братът на Ли са били наказани дейно за незаконни бизнес практики. Собственикът на " Милан " е бил разследван, само че не е упрекнат в осъществяване на нарушавания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР